Havana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hotel Nacional de Cuba

Havana,
Cuba


Hotel Nacional is een klassiek hotel dat staat op het puntje van de Punta Brava, eens een beruchte piratenbastion in Havana, Cuba. Het hotel opende zijn deuren op 30 december in 1930. Vandaag is het hotel het vlaggenschip van de staatshotelketen Gran Caribe.
In de negentiende eeuw stond op deze plaats de batterij van Santa Clara. Het Ordo?ez kanon, het grootste van de batterij, ligt nog steeds in de tuin van het hotel. Het hotel werd gebouwd door twee Amerikaanse aannemers McKim, Mead & White and Purdy Henderson Co.
Het hotel heeft een Spaans-Moorse touch en is gebouwd met duidelijke Art Deco invloeden. Dit heeft duidelijk invloed gehad op wie het hotel ooit heeft gefrequenteerd: beroemdheden als Johny Weissmuller, Buster Keaton, Tyrone Power, Errol Flyn, Marlon Brando en de beroemde Ernest Hemingway, die in Havana woonde en een door hemzelf gevangen vis aan de Sirena bar in het hotel schonk. De gastenlijst omvat ook de Italiaanse gangsters Santos Traficante, Meyer Lansky, Lucky Luciano and Frank Costello. De reputatie van het hotel werd wellicht meer gediend door klanten als Winston Churchill en Alexander Flemming. Hotel Nacional is één van de weinige vijfsterrenhotels in Havana.
Even ter informatie: wij hebben hier niet gelogeerd ;-)