Baracoa

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Authentieke salsa avond

Baracoa,
Cuba


Het Casa de la Trova, Maceo 149, in Baracoa is een authentieke salsa tent, waar voornamelijk de locale bevolking zijn beentjes strekt. Hier vindt je nog de echte Cubaanse ambiance voor een geslaagde dansavond uit grootmoederstijd. Het zaaltje is niet groot, en lijkt wel op een gewone huiskamer waar de stoelen in 2 rijtjes aan de kant gezet zijn. Hier spelen de beste Salsa bands van Cuba met muzikanten die zich kunnen meten met de besten ter wereld. Het ritme en de muziek zit hen gewoon in het bloed.
Zelfs opa en oma wagen zich nog wekelijks aan een dansje. Ze dansen de Salsa, Rumba, Cha-cha-cha als geen ander en zijn nog zo verliefd als 50 jaar geleden. Voor je het weet wordt je zelf ten dans gevraagd. De hele avond lang de schoentjes stukgedanst, aangevuurd door de opzwepende muziek, verfrissende Cuba-libre en natuurlijk de Cubaanse macho's. Heerlijk was dat. Een echte aanrader!
(zie ook: [url="http://www.cuba-junky.com/guantanamo/baracoa-nightlife.htm" target="_blank"]http://www.cuba-junky.com/guantanamo/baracoa-nightlife.htm[/url])