Noord Costa Rica

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Over de hangbrug naar het Tirimbina Reservaat

Noord Costa Rica,
Costa Rica


Het Tirimbina rainforest center ligt in het noorden van Costa Rica ten westen van de stad Sarapuiqui. Een mooi stukje regenwoud gelegen aan de Sarapuiqui rivier.

Dit reservaat biedt een aantal leuke tours waaronder een cacaotour.
Over een 280 meter lange en 22 meter hoge hangbrug (je moet geen hoogtevrees hebben) betraden we dit kleine reservaat waar we de uitleg over de cacao zouden krijgen. Een korte wandeling door het mooie regenwoud over houten wandelpaden. We werden gewaarschuwd de reling niet vast te pakken vanwege de bullet ants! De waarschuwing was niet voor niets want we zagen ze idd lopen over de reling. Daar wil je niet door gebeten worden een van de pijnlijkste beten die er zijn!

De cacaotour was erg interessant. We kregen uitleg over hoe de indianen chocoladedrank maakten van de cacoboon, over het bewerkingsproces. We hebben de vrucht geproefd, de boon, chocoladedrank gedronken (ik had de mijne pittig gemaakt met peper, lekker!) en natuurlijk ook wat chocolade gegeten.

's Middags deden we een self-guided-walk door het reservaat. Bij de hoofdingang (dat is weer terug over de hangbrug) kan je een plattegrondje krijgen met de trails en een foldertje met informatie over de natuur. Het woud was groen, groener, groenst en natuurlijk heerlijk vochtig. Helaas door het tijdstip waarop we de wandeling deden (13:30) zagen we geen dieren.

Wil je die wel zien? Doe dan de Bird Tour of Frog tour onder begeleiding van een gids vroeg in de ochtend.