Monteverde

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zippen in de bezemklas

Monteverde,
Costa Rica


Ziplinen is echt mijn ding en waar kun je dit beter doen dan in het mooie nevelwoud van Monteverde, het ecoparadijs van Costa Rica.

Tenminste, als er plek is. Als wij ons melden bij het Forrest Reserve blijkt alles volgeboekt en de twee dagen erna ook. Sold out! Agotado! Heel erg balen en dom dat we niet vooraf geboekt hebben. Gelukkig biedt medewerker Mario uitkomst. Hij trommelt snel 2 collega's op en formeert een bezemklasje. Samen met 4 anderen kunnen we de tour alsnog doen. Echt super, wat een service.

Het parcours door het nevelwoud is 3.2 km lang, waarbij je afstanden overbrugt van 100 tot 1000 meter. Vooral bij de lange stukken heb je het gevoel dat je vliegt. Omdat wij nogal laat van start zijn gegaan, begint het op een gegeven moment te schemeren en het laatste stukje moeten we zelfs in het donker afleggen (met lampje). Het minderen van het daglicht is voor de vogels het sein voor hun laatste serenades en voor de bomen het teken om nog eens extra hun geuren af te geven. Heel intens, je zintuigen worden helemaal op scherp gezet. Tel daarbij op de 50 tinten groen van de omringende natuur, wolkenflarden die regelmatig voorbij komen en de wind in je gezicht. Een geweldige ervaring!

Ik besef wel dat we hier enorm veel geluk hebben gehad, dus vergeet vooral niet te reserveren.