Centraal Costa Rica (hoogland)

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Centraal Costa Rica (hoogland) image

Rondreis Costa Rica

Centraal Costa Rica (hoogland)
Costa Rica
Mikeymeyers

Rondreis Costa Rica

Hoe beschrijf je Costa Rica...fantastisch, overweldigend, uniek, indrukwekkend doen eigenlijk nog te kort aan dit fantastische land.... Pura vida!

Na een reis van bijna 24 uur, je moet er wat voor over hebben, aangekomen in San Jose. Het oudste hotel, Gran Hotel, van de stad weerspiegelt de grandeur van het verleden en ademt de charme van weleer. Tel daar de Zuid Amerikaanse klanken , die je kamer vullen bij het krieken van de dag, bij op en je weet dat dit een reis gaat worden die je voor eeuwig zal bij blijven.
De gastvrijheid die de stad uitstraalt doet gelukkig de vervallen staat van het cultureel erfgoed in de stad vervagen. Cultureel erfgoed vind men hier blijkbaar in de klanken van de muziek... een salsales is dan ook een goed begin van de vakantie. En we zullen merken dat deze onze gedurende de vakantie nog goed van pas zal komen.

Na het vertrek uit San Jose en een korte busreis naderen we de regenwouden van Sarapiqui ... en het regenwoud doet zijn naam eer aan, de regen komt met bakken uit de lucht. De regen voelt als een warme douche waarbij alleen het douche schuim nog ontbreekt. En we weten inmiddels ook waar het vochtig toiletpapier is uitgevonden.

Het doet de bladeren desalniettemin glimmen als een spiegel en de ene na de andere prachtige, tropische bloem doemt op. Even mooi als de boottocht die we even later mogen maken. De meest prachtige vogels trekken aan ons voorbij en wacht even, ligt daar geen krokodil?! Het reusachtige dier heeft meer te doen dan de zoveelste lading toeristen te vermaken en glijdt dan ook rustig het water in. De boot vaart verder en passeert nog geen paar minuten later een paar badderende kinderen. Zo gaat het leven hier... mens en natuur zijn een en het leven trekt hier in alle rust en zonder angst aan ze voorbij.

Wanneer we de volgende dag onze rafts in de rivier zien liggen, daarbij denkend aan de krokodil, is deze illusie snel verdwenen. Vol spanning stappen we in onze raft na een uitgebreide instructie over het gebruik van de peddels en bijbehorende signalen. Je hoeft niet bang te zijn om nat te worden want dat is inmiddels een zekerheid... de warme regen spoelt ook deze dag het zweet, van deze mooie maar inspannende tocht, van onze lichamen. Na 2 nachten, en tot groot verdriet van ons allen, is het tijd om door te reizen naar La Fortuna.

Als we La Fortuna naderen doemt de nog werkende vulkaan, de Arenal voor ons op. Het goede zicht op de berg doet onze hoop toenemen op het zien van lava diezelfde avond. Helaas is de waarheid anders en een dikke mist ontneemt ons die avond het zicht op de berg vanaf een boot op Lago Arenal.

Gelukkig hebben we nog een herkansing de volgende dag en tussen de wolken door zien we dan ook alsnog het indrukwekkende licht opdoemen van de rode lavastromen. En dit terwijl de dag al zo goed was begonnen met een boot trip op de Rio Frio op de grens met Nicaragua. Hier mochten we voor het eerst kennis maken met de majestueuze brulapen en hun nog indrukwekkendere geluid.

De volgende morgen vroeg vertrekt de bus al weer richting... to be continued.


Foto's

c1722.jpg
c1722.jpg
Mikeymeyers
f975e.jpg
f975e.jpg
Mikeymeyers
e460b.jpg
e460b.jpg
Mikeymeyers