Rocky Mountains

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Don't waste your time...

Rocky Mountains,
Canada


Er zijn genoeg reizigers die (veel) te weinig tijd in de Rockies hebben om alles te kunnen doen en zien. Het is dan erg belangrijk om in die beperkte tijd het mooiste van het mooiste te kunnen aanschouwen. Als het op wandelingen aankomt heb ik daarvoor in één van de gehuurde appartementjes in Canada een erg sterk boek gevonden.

Het heet "Don't waste your time in the Canadian Rockies", geschreven door Kathy en Craig Copeland. Een stel dat overal op de wereld gewandeld heeft, en experts zijn in de Canadese Rockies. Zij stellen de gaande opinie in wandelgidsen ter discussie dat alle uitgezette hikes mooi en de moeite waard zijn. Ze wijken dan ook regelmatig af van de standaard hikes. Als je hier in de Rockies bent, wil je niet een relatief saai pad van 3 uur door een bos volgen, vinden ze. Je wilt het maximale eruit halen in de korte tijd dat je hier bent, ze willen bij elke wandeling die ze aanraden de 'wow' factor bereiken in plaats van 'hmm'. Dat betekent vaak dat je het net wat hogerop moet zoeken, zoals op de foto, om zo snel mogelijk bij de mooiste uitzichten te komen. Hun boek geeft daarvoor een ideale handreiking, ik heb het ten volste benut.

Als je naar de Canadese Rockies gaat en wilt gaan hiken, kijk dan vooraf eens op hun website "www.hikingcamping.com", waar je onder meer het bovengenoemde boek vindt. Via dit boek kun je de aller-, allerbeste hikes alvast uitkiezen, waardoor je zeker weet dat je maximaal je tijd zult benutten en vaak 'wow' gaat roepen als je eenmaal daar bent.