Blue River

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Berengoed

Blue River,
Canada


Yeah! Daarnet is mijn vlucht geboekt naar Canada. Helaas niet voor een vakantie van een paar maanden maar dat mag de pret niet drukken. Het is nog steeds gaaf om er naartoe te gaan, ook al is het maar voor een week. In januari ben ik even weer terug in de omgeving van Kelowna, British Columbia.

Het is alweer twee jaar terug dat we er waren en tijdens onze roadtrip door de Rocky Mountains uiteindelijk 7 beren te zien kregen. Deze liep langs het water van de rivier Blue River in British Columbia, vlakbij de gelijknamige camping waar we een paar dagen verbleven. Hij heeft net tijdens het lopen een slokje water gedronken, het water druipt nog uit zijn bek.

Dit was in augustus 2016, het einde van het zomerseizoen. Nu kom ik er in de winter, hoe zal het er dan uitzien? Ik weet 1 ding zeker, de winters van Kelowna staan bekend om de heerlijke poedersneeuw dus we gaan de Big White opzoeken, een ski-resort dat voornamelijk door de Canadezen bezocht wordt. De ski's en het snowboard liggen klaar, geslepen en gewaxt. Maar wellicht zit er ook een hike met snowshoes in het verschiet, stampend door de sneeuw op zoek naar wildlife? Ik ben benieuwd!