Aruba image

Aruba


Reisgids

Aruba
Noord en Midden Amerika
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Aruba-vakantie: je gratis reisgids

Aruba, ook wel one happy island genoemd, staat garant voor een relaxte en ontspannen vakantie. Als je van  zon, zee, strand en cocktails houdt, zit je heir goed. De zuidwestkust van Aruba is precies wat je op de plaatjes ziet: brede parelwitte stranden langs de azuurblauwe zee. Het is dan ook niet voor niets één van de populairste bestemmingen in het Caribisch gebied. Het toerisme is de grootste vorm van inkomen voor de bevolking. Ze stoppen hier dan ook veel tijd en moeite in. Je vindt veel hotels, restaurantjes en activiteitenbureautjes. Het eiland is niet zo groot en je kunt het daarom makkelijk verkennen met een huurauto. De hoofdstad van Aruba is Oranjestad. Oranjestad ligt in het westen van Aruba en telt slechts 35.000 inwoners. Dat lijkt niet zo veel, maar is in dit geval één derde van het hele eiland. 

Vrijwel alle zandstranden van Aruba liggen aan de westelijke en zuidelijke kant van het eiland. Baby Beach is een idyllisch strandje in het uiterste zuidoosten van Aruba, vlak bij de stad San Nicolas. Hier geen luxe hotels, maar een relaxed strand waar je wel strandstoelen kunt huren, maar vooral kunt genieten van het heerlijke warme zeewater. Baby Beach is tevens een van de beste plekken op Aruba om direct aan de kust te snorkelen.

Wat minder bekend is het noorden, waar de natuur wild en ruig is. Door de vele koloniale Nederlandse invloeden voel je je al gauw thuis op dit Caribische eiland.

Wat zegt de community

(2)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

De mannen hebben het zwaar.
De mannen hebben het zwaar.
Noord
Joostboerman
Noordkust Aruba
Noordkust Aruba
Aruba
Primavera31
True colours
True colours
Oranjestad
Damfschoenmakers

Praktisch

  • Check het actuele reisadvies voor Aruba van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Aruba dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

    Reizen en corona

    Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Munteenheid: Aruba Florin (AWG). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

  • Aruba – welke stekker heb je nodig?

    Ga je op reis naar Aruba, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Aruba gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

    Stekker type AStekker type BStekker type F
  • Tijdsverschil: 5 uur vroeger
    De hoofdstad van Aruba is Oranjestad.
    Het oppervlak van Aruba is even groot als Texel.
    De gesproken taal/talen: Nederlands, Papiamento.