Travelbag
Arti priester met...e
Waarschijnlijk de meest gefotografeerde priester bij de Arti ceremonie in Varanasi! Komt mede door zijn karakteristieke kop en omdat hij helemaal aan de buitenkant staat, zodat je hem gemakkelijk op de kiek kan zetten! Tip: Wie ooit de tijd heeft om een avond naar de Arti ceremonie te gaan, Ga royaal op tijd, dan kan je een goede zitplaats uitzoeken. Of je moet natuurlijk het vanaf een bootje willen zien! Ook da het advies ,zorg dat je er vroeg naar toe gaat, anders lig achteraan een vloot boten en kan je nauwelijks een goede foto maken
The Hand of God
While on a city trip to Stockholm be sure to include a visit to the beautiful sculpture park of Millesgården. This sculpture is called "The Hand of God" and was created in 1953 A small man standing in a large hand. He looks upward and his body is tense, his fingers spread wide. Granted, he balances on the thumb and forefinger of the large hand, which seems strenuous. But his focus lies elsewhere. The man´s attention is directed toward something in the heavens, as if he were receiving a message or carrying on a conversation. Carl Milles worked with God´s Hand between 1949 and 1953. The sculpture is elevated on a tall column. This is the case with many of Carl Milles´ later sculptures. Already as a young man, Carl Milles was very interested in astronomy. This interest grew with age and finally applied to all things connected with the heavens and the universe, as well as questions about the existence of God. Toward the end of his life he often raised his sculptures high up on tall pillars, in order to make them a part of the heavens which fascinated him so much.
The Lion King
Over een week zit ik weer in het zo door mij geliefde Afrika. Ik hoop dan weer op een paar momenten waarop alles perfect samen valt, zoals op het moment van deze foto. Terwijl de meeste leeuwen liggen te relaxen besluit de koning (in wording?), vanaf het hoogste punt even hun territorium te overzien. Een tafereel uit het boekje, waar ik heel erg mee in mijn nopjes was.
Proberen wakker te...
Een Pano foto van wachtende pelgrims .Ze wachten tot de Arti ceremonie die ieder avond plaats vind op 5-6 plaatsen langs de Ganges. Sommigen denken dat dit een show is voor de toeristen, Ik heb het zelfs in een reisblad zien omschreven als circus of disco. Maar het is een diep religieus ritueel ter ere van de goddelijkheid en de Ganges en het licht( de zon). Alle rituelen gaan gepaard met veel muziek,zang,belletjes,etc.Het is een boeiend schouwspel dat gepaard gaat met zwaaien van enorme olielampen,wierookpotten,bloemblaadjes strooien en nog meer rituelen.Iedere dag stroomt het plein voor de het Arti platform vol met gelovigen.Vaak zijn diezelfde dag aangekomen en soms bekaf.Tijdens het wachten kost het wel eens moeite de ogen open te houden,zoals je kan zien
Woestijnspekvreter
Had niet verwacht in de woestijn, die mooie vogels, maar ze zijn er toch. Vader moeder en een kleintje. Deze kwam mooi binnenvliegen De woestijnspekvreter is een gedrongen vogel met een lengte van 14 tot 15 cm. Hij heeft een witte staart, met daarin het patroon van een omgekeerde "T" zoals bij tapuiten. De Namibische vorm, die op zandige hoogvlakten voorkomt is licht; de zuidoostelijke vorm die in steenwoestijnen leeft is donkerder, met zwart in de veren van staart en vleugels. De woestijnspekvreter heeft een rechte snavel en zwarte poten. Vrouwtje en mannetje lijken op elkaar, onvolwassen vogels zijn gespikkeld. De zang van de vogel bestaat uit een zacht en snel "traktrak" en hieraan ontleent de woestijnspekvreter zijn wetenschappelijke en Engelse naam bron wikipedia
White Rainbow at...De
Deadvlei in de Namib Desert in Namibie is een unieke landschap vooral in combinatie met de 900 jaar oude bomen, met zijn wit/grijze pan, schaduw en licht spektakel door de zon en de rode zandduinen met een donkerblauwe lucht. Klinkt allemaal goed, maarrrrr...wat ga je doen als je een dichte mist hebt??? Iiiieehhh, nou die pech hadden wij dus :( :( :( Vanaf 05:00 uur tot 10 uur hebben we constant mist gehad! Ik heb daar uren rond gelopen om te kijken vanuit welke hoek ik een aparte foto moest maken. En toen zag ik het. Het was een mirakel en nog nooit eerder heb ik een witte regenboog gezien :)
Thee drinken bij de..
Op weg naar het Al-Deir- Klooster kun je zo af en toe een kopje thee drinken bij bedoeïen,met heel veel suiker. Dit komt goed uit want het zijn honderden trappen. Ze zijn erg blij wanneer je dit doet. Een gesprek aanknopen is lastig maar contact maken kan goed door de non-verbale communicatie. Ik heb even heerlijk kunnen uitrusten op een onhandig krukje en kan weer met volle energie verder wandelen.....hoeveel trappen nog?
Niet Storen!!
Een groepje leeuwen lag lekker te chillen onder een boom toen een familielid de rust kwam verstoren. Vrijwel allemaal keken ze geschrokken op. De voorste is een jong mannetje (zie zijn vlassige manen), over enige tijd zal hij uit de groep gezet worden omdat hij anders te zeer een concurrent voor het alfa mannetje gaat worden.
Avenue des Baobabs
Wanneer de laatste geiten van het land naar huis gedreven worden, de altijd aanwezige stofwolken neerdalen op de kurkdroge aarde, en de zon ondergaat achter de meest iconische bomen van Afrika, is er tijd voor een moment van rust en genieten. Avenue des Baobabs in Madagaskar.
Himba Child
De Himba's zijn een oude inheemse groep van mensen en van beroep zijn ze herders. Ze worden ook wel Nomaden genoemd. Ze trekken met hun hebben en houwen, kinderen en vee naar verschillende locaties. Ze leven in het Noordwesten van Namibie. Hier een portret van een Himba kind.
Lonely Tree
Een voorbeeld van de vele vergezichten die je hebt op de Tioga pass. Het is echt een aanrader, deze pass te nemen als je vanuit San Francisco of Yosemity richting Las Vegas gaat. Maar check vooraf of de pass open is, in de winter en deel van het voorjaar is de pass onbegaanbaar en gesloten.
De klif der kliffen
Látrabjarg is de grootste vogelklif van Europa en is bekend geworden door de grote kolonie papegaaiduikers die hier gehuisvest is. De klif is 14 kilometer lang en tot 440 meter hoog. Vele miljoenen vogels zijn van hun voortbestaan afhankelijk van deze rots. Er leven onder andere papegaaiduikers, jan-van-genten, zeekoeten en alken, en voor sommige soorten geldt dat 40% van de wereldpopulatie hier leeft. Het is buitengewoon indrukwekkend om op Látrabjarg te zijn. Loodrecht rijst de rots op uit de ijskoude zee. Alsof je aan het eind van de wereld bent. Het aantal vogels is ongekend. Het geluid van de zee wordt ruimschoots overstemd door het geluid van de talloze vogels. Het is één grote vogelflat, waarin ook nog een bepaalde hiërarchie te ontdekken valt: bovenin leven de papegaaiduikers, daaronder de alken en zeekoeten, en weer lager allerlei soorten meeuwen. Bijzonder is dat de vogels zich hier weinig van je aantrekken en je dus ontzettend dicht bij de vogels kunt komen. Voor ons bezoek aan de vogelrots, één van de belangrijkste redenen om IJsland te bezoeken, hadden we een overnachting in het nabijgelegen Breidavik geboekt. Bij aankomst trok er laaghangende bewolking het fjord binnen en 10 minuten later was het zicht nog maar 10-20 meter en was de rit naar de rots niet zonder risico's. De teleurstelling was groot en hebben lang getwijfeld. Uiteindelijk besloten we toch te gaan en daar zijn we achteraf heel blij mee. Bij middernachtzon hadden we in de dichte mist prachtig zacht licht, en de papegaaiduikers lieten zich in groten getale zien. Het was ijskoud, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat een onvergetelijke reiservaring. Iets voor middernacht loste de mist plotseling op, waardoor we ineens bóven de bewolking stonden en dit prachtige uitzicht hadden. De onooglijke vuurtoren markeert het meest westelijke punt van Europa en je ziet nog net twee andere mensen op papegaaiduikers 'jagen'. Een meeuw vliegt naar de middernachtzon. Een prachtige afsluiting van een onvergetelijke avond.
Touareg danseresje
Foto genomen tijdens een bivak bij de Touaregs . We werden daar onthaald bij een kampvuur waarbij plaatselijke leden van de stam dansen uitvoerden waar onder dit Touareg meisje .
Kloof Fjadrárgljúfur
Een groene kloof in het zuiden van IJsland; Kloof Fjadrárgljúfur . Door deze kloof stroomt de Fjadrá-rivier. Het is een kloof van 2 km lang en meer dan 100 meter diep. De breedte wisselt nogal. De kloof loopt door zacht gesteente, waar zich lagen gestolde magma bevinden. 2 Miljoen jaar geleden is dit ontstaan doordat de ijskap zich aan het eind van de ijstijd zich terug trok. Toen ontstond er aan het begin van de kloof een diep meer in een door de gletsjer uitgeslepen vallei. Het water werd door een afsluitende laag gesteente tegen gehouden . Het overtollige water stroomde over de de rand en begon de kloof uit te slijpen. We hadden slecht weer en er hing veel mist. Goede regenkleding aan en op stap. Het had ook iets mysterieus dat de mist in de kloof hing. Je kunt 2 km langs de kloof af lopen en regelmatig op spannende punten staan zodat je naar beneden kunt kijken. Doen wanneer je daar bent. Volg de weg 206 richting Laki en je komt er als vanzelf. Graag even in de vergroting bekijken
Schoolmeisje
Even kijken hoe het in de klas is en dit meisje kijkt me wel heel lief aan Een beetje verlegen is ze wel met haar potlood in de mond. Gelukkig is het bijna pauze en hoeft dit moment niet te lang te duren..
Mega Muur
De bekende rotswand net na de ingang van The Arches. Het is zo vanaf foto is het haast niet te zien hoe immens groot het is!