Er ligt een blanco boek voor me. En hoewel ik een boekenwurm ben, durf ik het niet goed aan te raken. Maagdelijk witte bladzijden kijken me dreigend aan. Ik gluur door een troebel gordijn van natte wi... Lees meer
Ambassadeur Silly
Getekende offers
Mysore, de City of Palaces, is vooral bekend om haar vele paleizen, overgebleven van het Koninkrijk Mysore dat in de stad haar zetel had, en om het jaarlijkse Dasara (Navaratri)-festival, een tiendaags hindoeïstisch festival. Op zondagavond worden de ontelbare lampjes aangestoken en kan je gratis van 19 u tot 20 u dit spektakel bekijken. Het grasplein voor het paleis wordt dan door Indische families ingepalmd om er uitgebreid een picknick te houden en om gesprekken aan te gaan met toeristen, wij dus ;-) Persoonlijk vind ik het te Disneyachtig en was ik blij dat we iets vroeger daar waren om te paleis zonder deze opsmuk te bewonderen. Binnen de ommuring van het paleis staan ook nog enkele tempels waar je gelovigen hun offers ziet brengen en dat is zeker zo mooi om in stilte naar te kijken. Mooie tekeningen sieren de grond (het is wel geen muurschildering, maar met evenveel liefde gemaakt) Zoals je op deze foto kan zien.
Schattige kleuters
Wandelend op het plein van de klaagmuur in Jeruzalem, kwam ik deze twee kleutertjes tegen. Ze waren prachtig traditioneel gekleed. Ze waren een soort van tikkertje aan het spelen. Het meisje rende op het jongetje af en net op tijd kon ik deze foto in beweging nemen.
Trapsgewijs
Een detailfoto van een hindoetempel en meestal zie je deze opvallende en gekleurde tempel al van ver. Prachtige bouwwerken zijn het en de mensen die er komen zie je ook vaak in kleurige gewaden.
Hoge pagode.
Onderweg naar de Gouden Rots Pagode, kwamen we nog een andere pagode tegen, die op een eilandje in een meer gebouwd was. Het was een pagode die heel erg in de hoogte boven op een rots gebouwd was en vond het waanzinnige plek. Moet er niet aan denken om er iets naar boven te brengen, want dat is echt duizelingwekkend.
Kinderen op zoek naar
Deze foto is genomen in de blauwe stad Jodhpur in Rajastan, India. Deze kinderen hadden het duidelijk niet al te breed, maar ondanks dat hadden zij toch veel plezier. Samen spelen en avonturen beleven in de grote stad.
Blauw
Dit is de haven van Trani, een mooie stad in Apulie. Op de voorgrond de vissersbootjes- waarom zijn die eigenlijk bijna overal in Zuid-Europa (en Marokko) blauw????- en op de achtergrond de plezierjachten.
Way Down South
Heel, heel, heel ver in het zuiden van Arizona, tegen de Mexicaanse grens aan, ligt het prachtige en wilde Organ Pipe N.P. Hier groeien vele cactussen, waaronder de veel voorkomende Suguaro die je hier ziet. Ik was er in de bloeitijd, dus de "stompjes" die je op de uiteinden ziet zijn de bloemen.
Tele tuby land
Kirgizië is een land met vele landschappen. Een de meest bijzondere landschappen vond ik dit landschap. Dit is op een hoogte van +/- 2500m en in mijn gedachten noemde ik dit soort landschappen die we op meerdere plaatsen zagen het "tele tuby" landschap. De bergen waar je tegen aan kijk is Kazachstan. Het dorpje ligt nog in Kirgizië.
Noorwegen • Trondheim en de Lofoten
Noorwegen • Trondheim en de Lofoten
Let it snow
In februari was ik op de Lofoten in Noorwegen en oh man, wat was het koud ! Ik hoef die foto's maar even te bekijken en ik bevries weer en dat is wel makkelijk tijdens de warme dagen van de afgelopen dagen. Dit is het prachtige landschap tussen Svolvaer en Laukvik een geweldig gebied wat ik inmiddels zowel in het voorjaar als in de winter bezocht heb. Pluspunt van de winter is het mogen aanschouwen van het Noorderlicht, daar wordt je gewoon emotioneel van....
Gele heli
Duizenden keren zie je ze, duizenden keren hoop je dat ze even rust nemen en gaan zitten, 999 keren doen ze dat niet, tot op dat ene moment! Rust, langzaam naderen, dichtbij genoeg, nog iets dichterbij, kijken, gelukt! Zo gaat dat werkelijk in de praktijk bij al dat vliegende moois! Alles kost erg veel tijd, maar dan heb je uiteindelijk ook wat ( of niet!!!!!).
Goede vangst
Deze foto is genomen op één van de Farne eilanden, namelijk Staple Island. Dit eiland kan alleen in de morgen bezocht worden en dan moet het weer ook nog een beetje meewerken. Je gaat met een redelijk kleine (open) boot naar het eiland. Om veilig te landen moet de deining niet te hoog zijn. Op Staple Island zijn helemaal geen faciliteiten, zelfs geen toilet. Wel zijn er heel veel vogels en de papegaaiduikers zijn de topattractie. Wij waren er toen ze jongen hadden en de volwassen vogels steeds aan kwamen vliegen met visjes voor de jongen. De jongen krijg je overigens niet te zien, want die zitten in een hol. De papegaaiduikers gaan zo snel mogelijk het hol in om de jongen te voeren. Er liggen of beter gezegd vliegen namelijk steeds meeuwen op de loer die proberen de visjes af te pakken. De vogel op de foto landde echter vlak bij ons en niet bij een hol. Hij bleef mooi ziten en toonde zijn vangst Wonderlijke beesten zijn het toch en nog wonderlijker hoeveel van die visjes ze tegelijkertijd in hun snavel kunnen hebben.
Antonio Ribeiro Chiad
De wijk Chiado is samen met de Baixa Pombalina, Alfama en de Bairro Alto het hart van het centrum van Lissabon. De historie van dit stadsdeel is groot en verschillende gebouwen en monumenten herinneren aan de rijke Portugese geschiedenis. Op 25 augustus 1988 ging een groot deel van de wijk in vlammen op toen in de Rua do Carmo brand uitbrak. Omdat de Rua do Carmo door de autoriteiten tot voetgangersgebied was gemaakt, was het voor de brandweer onmogelijk om de straat in te rijden. De brand kon om zich heen slaan waardoor zeventien panden werden verwoest. Gedurende de hele jaren negentig werd gewerkt aan de wederopbouw van dit deel van de stad. De bekende Portugese architect Siza Vieira was verantwoordelijk voor de restauratie en zorgde ervoor dat veel originele gevels werden behouden in het stadsbeeld. Op verschillende plekken in de wijk kom je beelden van schrijvers tegen. Op de foto staat het monument van de dichter António Ribeiro Chiado, een satirische schrijver uit de 16e eeuw. Hij woonde lange tijd in de Rua Almeida Garrett en werd ook wel “O Chiado” of “O Poeta Chiado” genoemd. 's Avonds zijn hier vele panden prachtig verlicht, een heerlijke en levendige wijk.
Monnik
op weg naar de apentempel zie je naats de vele kraampjes ook mensen die zitten te mediteren zoals deze boedhistische monnik. toch had ie nog even tijd op in mijn richting te kijken en vriendelijk goedendag te zeggen
Bewolking
In Sapa hebben we, na IJsland, de meest vreemde weersveranderingen meegemaakt. In februari kan het heel mistig zijn in Sapa. Het ene moment is het helder en het andere moment komt er bewolking langs en loop je letterlijk door de mist. De eerste dag dat we daar aankwamen was dit het uitzicht vanuit ons hotel. In het dal hing een dikke bewolking. Bijzonder.
Staafkerk van Rollag
De kerk ligt op een paar kilometer ten noorden van het centrum van het dorp Rollag. Deze werd waarschijnlijk gebouwd in de tweede helft van de 12e eeuw. Oorspronkelijk is de kerk is een eenvoudige kerk met een rechthoekig schip. Hij werd voor het eerst genoemd in schriftelijke bronnen in 1425. Hij werd herbouwd rond 1660 tot een kruiskerk. Rond 1760 werd de kerk uitgebreid naar het westen.
Grasspriet met een...
Ik kwam wat laat terug van het strand Ameland en zag een veld met veel veldbloemen. Maar ook zag ik dat er bijna overal druppels aan hingen. het licht was te krap, maar wel mooi. Ik ben als erxtra ondersteuning een flitser gaan gebruiken ook om een betere sluitertijd te krijgen. Toch een leuk resultaat, vooral de donkere achtergrond is nu erg mooi
Altijd al was ik benieuwd hoe het er in de rest van de wereld aan toe ging. Maar, buiten de "gewone" reisjes in Europa, bleef het bij het lezen van spannende reisboeken en het volgen van een studie ov... Lees meer