Roosje64
Relaxed
Deze jonge cheetah ( ± 6 maanden oud) ligt heerlijk relaxed in de namiddag zon. Toeristen boeien hem totaal niet, als er opeens een camera aan een stok (monopod) wel heel dichtbij komt, wil hij gelukkig even opkijken.
Luipaard
Als een jonge luipaard voor je gaat poseren kan je daar alleen maar een foto van maken en hopen dat ze even blijft staan. Deze foto is gemaakt in Lake Nakuru.
Koppiekrauw
Deze soort, de Witkapbijeneter, zijn we zoals ik al eerder vermeldde veelvuldig tegengekomen tijdens de reis en hij/zij liet zich veelal zeer goed op de gevoelige plaat zetten. Soms kon ik zelfs zo dichtbij komen dat enkel en alleen het koppie op de foto paste. Zelden meegemaakt dat ik een vogel zo dichtbij kon benaderen. Deze felgekleurde en sierlijke bewoner van de Afrikaanse savannen heeft één van de ingewikkeldste en zeldzaamste op familie gebaseerde sociale systemen van de vogelwereld. Ze leven in clans waarin leden samenwerken om de jongen groot te brengen. Zoals de naam al suggereert is de bijeneter een gespecialiseerde roofvogel van bijen en andere gevleugelde insecten. Het zijn absoluut één van mijn favorieten onder de vogels!
Sushi!
Grizzly beren vangen 24 uur per dag zalm tijdens de zalmtrek. Ze nemen af en toe een korte slaappauze van ca 15 minuten. Ze vinden het heerlijk in het water en de kou deert hun niet. Ik had de rijst mee en hij had de zalm, maar tot een lekkere sushi is het niet gekomen. Hij had niet zoveel trek in rijst.
TOK!
De tok staat vaak beter bekend als neushoornvogel. In Namibie kun je diverse soorten van deze tokken te zien krijgen. De neushoornvogel is familie van de vogels uit de orde van scharrelaarvogels (Coraciiformes), wat je niet zou verwachten als je deze vogels met scharrelaars vergelijkt. Neushoornvogels komen voor in Afrika, Azië en Noordwest-Oceanië. De snavel, die veel aan die van de niet-verwante toekans doet denken, is bij veel soorten felgekleurd. Het blijft een vreemde verschijning met die enorme snavels. Hij houdt vooral van savannes met daar struikgewas op om in te kunnen schuilen. Deze foto maakten we op een parkeerplaats in Krugerpark, waar deze vogels uitzonderlijk goed te benaderen waren.
Waterbok
De waterbok (Kobus ellipsiprymnus) is een soort antilope die leeft in waterrijke gebieden in Afrika ten zuiden van de Sahara. De waterbok is voornamelijk in de ochtend, laat in de middag en 's avonds actief. Hij leeft voornamelijk van grassen en kruiden, waaronder riet en bies, aangevuld met bladeren en vruchten van bomen en struiken. Het is een kuddedier en leeft in kleine kuddes van 5 tot 12 dieren. Mannetjes zonder harem, meestal jonge dieren die niet ouder zijn dan vier jaar, leven in vrijgezellengroepen van tot wel veertig dieren. Soms leeft hij solitair, voornamelijk als hij door een groep verstoten is. Bij gevaar vlucht een waterbok altijd weg, meestal in lang gras of dicht struikgewas. Maar het komt regelmatig voor dat het dier zich haast geheel in het water verbergt, waarbij alleen de neusgaten nog boven water uitsteken. Hij lijkt daarbij niet bang te zijn voor krokodillen. De hyena, de cheeta en de leeuw zijn de vijanden van deze prachtige antilopes. De foto maakten we in Mapungubwe in het uiterste noorden van Zuid-Afrika (Limpopo).
Roodvoet
(groot geopend zijn de kleuren het mooist) Deze Roodvoetgent ging er mooi bij zitten op een kale boom. De foto is genomen op Genovesa waar veel roodvoetgenten voorkomen.
Voor & achter
Eentje van mijn favoriete vogels...Gemaakt met een 20D, 500mm lens vanaf een statief uit een schuiltentje. Focus op de achterste vogel en gewacht totdat er een andere naar toe vloog. Di is een kwestie van heel veel foto's maken totdat je ze allebei (volledig) in het beeld hebt