Oswald
Sneeuw
Hier moesten we een pas over van ruim 3800 m hoog. Aan de noord kant van de pas lag nog behoorlijk wat sneeuw die al aan het smelten was. Daardoor werd het hier en daar wat modderig, hoort er bij.
Beschermd!
Hier een opname van de Parnassia (Parnassia palustris, 10-30 cm.), die niet in heel Nederland voorkomt en daardoor tot de beschermde planten behoort. Hij bloeit van juni tot oktober en is te vinden in laagveengebieden, duinvalleien, blauwgraslanden en soms op de heide. Het Lauwersmeergebied in Noord-Groningen staat er vol mee!
Hindoe-Rituelen
De Hindoes geven de voorkeur om gecremeerd te worden. Direct na het overlijden wordt de overledenen gewassen en in traditionele dracht aangekleed. Vervolgens wordt de overledene gewikkeld in een grote witte lap katoen waarbij het gezicht vrij blijft. De rituelen bij het afscheid bestaan uit het strooien van rijstkorrels, reukwater en bloemblaadjes. Deze dienen als offer. Er wordt zeer intens gebeden en gehuild. De jonge monniken staan in de kist bij de overledene waarvan ik niet goed weet waarom ze in de kist staan. Het was zeer aangrijpend om dit intens ritueel op enige gepaste afstand te bekijken. Een totaal andere cultuur van omgaan met overledenen. Vooral dat men in de kist stond, iedereen hun emoties de vrije loop liet gaan en hoe intens de rituelen werden uitgevoerd. Voor de details (waterdruppels) Graag even openen
Cabo de Gata-1
Cabo de Gata - een schitterende dagwandeling is vanuit San José naar de vuurtoren op de kaap om dan verder naar beneden het intussen verlaten vissersdorpje te bereiken. Ooit moet het betere tijden gekend hebben. (nu herinrichten sommige families er het huisje waar ze ooit opgroeiden...)
Symbolisch
Deze lieve mevrouw uit de Oekraine heeft op mij grote indruk gemaakt. Zonder dat ik haar om hulp vroeg, bood ze aan om ons naar het centrum te brengen. Op haar goedkope schoenen en met de nodige kwalen had ze moeite om een stuk te lopen. Ze wilde perse een stukje van haar stad laten zien. Gezellig keuvelend over de dingen van alle dag, waarbij ze aangaf dat de inwoners van de Oekraine het nu niet makkelijk hebben. Ondanks het feit dat ze het heel arm heeft wilde ze niets weten van een vergoeding. Deze mevrouw staat voor mij symbool voor de Oekrainers die ik in mijn hart gesloten heb om hun strijdbaarheid, doorzettingsvermogen, vriendelijkheid en de bereidheid om anderen waar mogelijk te helpen. Hier sloft ze verder de vergetelheid in, onwetend dat ik haar voor altijd op mijn netvlies heb staan. Waardering:
Hollen!
Op het strand van Zanzibar is de fiets een ideaal vervoermiddel. Tegen de tijd dat de boot met vis aan land komt zie je dan ook van alle kanten fietsende mannen en hollende kinderen aan komen (nee, geen vrouwen) om als eerste bij de vis te zijn. En dat gaat met heel veel plezier, zoals je op deze foto ziet!
Kleine, kleurrijke...
Vanuit het Commewijnedistrict zijn we al fietsend teruggegaan naar Paramaribo. Onderweg hebben we een tussenstop gemaakt in Peperpot waar we deze kleine en kleurrijke rakker tegen het lijf liepen...
Argentinië • Perito Moreno Gletsjer
Argentinië • Perito Moreno Gletsjer
Perito Moreno Gletsje
Januari 2014 - Onderweg naar de Perito Moreno Glacier hiking trail.Na een indrukwekkende boottocht vlak langs de gletsjer, nu hiken op deze unieke gletsjer. Een geweldige ervaring met een subliem uitzicht!
Zonnebaden
Even zonnebaden schijnen deze twee schildpadden te hebben gedacht. En gelijk hadden ze. Na pootje baden even heerlijk nagenieten in de het zon. En dat alles zonder de zonnebrand die wij zo hard nodig hebben.
Klok luiden
in old bagan staan nog veel tempels en als je er dan eentje uitpikt die niet door toeristen bezocht wordt dan kan je veel mooiere taferelen zien die nog "echt" zijn.
Sterren boven het...I
Als we in een yurt slapen aan de zuidkant van het meer (Bel Tam), is de sterrenhemel 's nachts adembenemend. Met een statief maken we deze foto.
Authentiek stukje...V
De Noord West Loop bracht ons gedurende een trip van 5 dagen van Mai Chau naar Sapa. Een prachtige en onvergetelijke rit door een afgelegen en authentiek stukje Vietnam.
Cheetah druipt af na.
Deze foto is vlak na de jacht gemaakt. In korte tijd moeten cheetah's zo'n krachtsexplosie leveren, dat ze daarna uit moeten rusten, met hopelijk een maaltijd aan hun zij. Helaas voor deze cheetah is het dit keer niet gelukt.
Waterdruppels in de..
Als je de bijna 300 treden naar de Batu Caves overwonnen hebt, kom je binnen in de grotten. Overweldigend, zeker ook de mooie lichtinval. Je ziet de waterdruppels van de stenen vallen. (even vergroten svp)
Goliath reiger
Het meer van St. Lucia is het middelpunt van één van de grootste wildreservaten van Zuid-Afrika. Het Greater St. Lucia Wetland Park omvat diverse ecosystemen op een beperkte ruimte en daardoor geniet het de bescherming van de Unesco. Tijdens onze boottocht op het meer zagen we deze reiger. Het bleek een Goliath reiger te zijn, Met een lengte van 120 tot 152 cm en een spanwijdte van 185 tot 230 cm is de reuzenreiger 's werelds grootste reiger.
Wensboom
Bij de Wat Phothikyan Phut Thak tempel staat een kolossaal Boeddha beeld. Minstens zo opvallend op- het plein voor de tempel is de kleurrijke wensboom met al zijn lintjes. Op de foto zie je nog net een van onze fietsen...nog veel mogen meemaken is een van onze wensen!
Wat Phra Kaeo
De koninklijke tempel Wat phra Kaeo toont in zijn centrale heiligdom (dit gedeelte van de tempel heet Bot) de smaragden Boeddha. Om dit centrale gedeelte van de tempel ('Wat' genaamd in het Thais) bevinden zich meer dan 100 tempelgebouwen. Allemaal even rijk versierd met goud en edelstenen. Dit beeld symboliseert voor mij de pracht en praal van deze belangrijke tempel.
Melkdrupje
De diepblauwe phegeavlinder, ook wel melkdrupje genoemd, is een onhandige niet al te snelle fladderaar. Dat heeft ongetwijfeld met zijn robuuste achterlijf te maken. De spanwijdte van de vlinder bedraagt tussen de 34 en 40 millimeter. Het is een bijzondere opvallende verschijning vanwege de kleur met daarop witte vlekken en twee gele bandjes om het lijf. Deze dagactieve nachtvlinder (een nachtvlinder die ook overdag actief is) komt vooral voor in Midden- en Noord Limburg en het aangrenzende deel van Noord-Brabant. In de rest van Nederland is hij vrij zeldzaam. De reden is mij onbekend. Ik heb deze vlinder in elk geval voorheen nooit eerder gezien, maar sinds een aantal jaren zie je hem hier soms zelfs in grote aantallen. Je vindt hem met name in bloemrijke graslanden, de heidevelden en langs paden in droge open bosgebieden. Waarschijnlijk omdat hier vaak de bochtige smele te vinden is. Een van de waardplanten voor deze vlinder, net zoals de dovennetel en de paardenbloem. De Fransen noemen hem daarom "Sphinx du pissenlit" ( Sphinx van de paardenbloem).