Marcel-Jane
Zon vs wolken
Tijdens onze rit kwamen we langs het Hornindalsvatnet. Nadat het was gestopt met regenen begon de zon weer een poging te wagen met dit als resultaat...
Oldevatnet
Vanuit onze hytte zo'n 10 km onder Olden hadden we dit prachtige uitzicht over het Oldevatnet. Dit meer ligt 'onder' de Briksdalsbreen en komt op zijn beurt via nog een meer en een riviertje uit in het Innvikfjord.
Briksdalsbreen
De Briksdalsbreen is een tong van de gletsjer Jostedalsbreen. De Briksdalsbreen ligt ten noorden van de Jostedalsbreen, bij het dorp Olden in de provincie Sogn og Fjordane.
Kjenndalsbreen
De Kjenndalsbreen is, net als de Briksdalsbreen, een van de tongen van de Jostedalsbreen. De Jostedalsbreen is met een oppervlak van zo'n 500 km² de grootste gletsjer op het vasteland van Europa. Hij ligt bij Loen in de provincie Sogn og Fjordane.
Zonsopkomst boven...Z
Tijdens mijn overtocht van Kiel naar Oslo was ik net te laat voor de zonsopkomst, maar toen ik dit zag was alles weer goed! In een beeld een strakblauwe lucht en een hevig dreigende lucht met zelfs al een bui. Kortom, een mooi begin van de dag want de zon is verder lekker de hele dag blijven schijnen...
Staafkerk van Rollag
De kerk ligt op een paar kilometer ten noorden van het centrum van het dorp Rollag. Deze werd waarschijnlijk gebouwd in de tweede helft van de 12e eeuw. Oorspronkelijk is de kerk is een eenvoudige kerk met een rechthoekig schip. Hij werd voor het eerst genoemd in schriftelijke bronnen in 1425. Hij werd herbouwd rond 1660 tot een kruiskerk. Rond 1760 werd de kerk uitgebreid naar het westen.
Atlanterhavsveien:...
De Atlantische weg (Noors: Atlanterhavsveien) is een deel van de Nationale weg 64 (RV 64) in de provincie Møre og Romsdal in het westen van Noorwegen. De weg verbindt de eilanden van Averøy tot Vevang en Eide naar het vasteland naar Kristiansund en Molde. Men begon op 1 augustus 1983 met de werkzaamheden tot de opening op 7 juli 1989. De weg is 8.3 kilometer lang gaat over diverse eilanden en de scherenkust. Er zijn acht bruggen waarvan dit de hoogste en langste is. Tegenwoordig is het ook een toeristische route.
Hopperstad staafkerk
In de gemeente Vik in het plaatsje Hopperstad staat deze staafkerk. De kerk is gebouwd rond 1130 en is gedurende de tijd ingebouwd geraakt door huizen. Op deze foto gelukkig niet te zien!
Hardangervidda
De Hardangervidda in Noorwegen is de grootste hoogvlakte van Europa. De hoogvlakte is het restant van een berggebied dat in de ijstijden door gletsjers is afgesleten. Aan die gletsjers dankt het gebied zijn huidige vorm met grote open vlaktes, rustieke meren en aan de rand hoge toppen. De hoogvlakte is (vrijwel) boomloos, en het hele jaar door kunnen in de hogere gebieden sneeuwresten liggen. Behalve in de zomer ligt de hoogvlakte altijd bedekt onder een dik pak sneeuw.
Azuurblauw lint
De rivier Sjoa is de afvoerrivier voor het meer Gjende in de bergen van Jotunheimen, nationaal park Jotunheimen, in de Noorse provincie Oppland. Hij stroomt naar het oosten in de rivier Gudbrandsdalen-Lågen in het Gudbrandsdalen. De rivier heeft een lengte van 98 kilometer. De rivier is populair om te raften en kajakken.
Draak (2)
Als je van La Fortuna naar de Cano Negro rijdt, kom je langs een boom die vol ligt met dit soort 'monsters'. De eigenaar van het naastgelegen eettentje voert de leguanen, dus die blijven ook mooi op die plek zitten...
Draak
Als je van La Fortuna naar de Cano Negro rijdt, kom je langs een boom die vol ligt met dit soort 'monsters'. De eigenaar van het naastgelegen eettentje voert de leguanen, dus die blijven ook mooi op die plek zitten...
Zonsondergang...Monte
Nog een van de ondergaande zon bij Monteverde. Vanwege de bewolking kregen we een prachtig kleurenspel te zien, waarbij de hemel in brand leek te staan!
Zonsondergang...Monte
Net voordat we gingen eten hadden we vanuit het restaurant waar we zaten zicht op de zon die onderging. Vanwege de bewolking kregen een prachtig kleurenspel te zien, waarbij de hemel in brand leek te staan!
Briksdalsbreen
Detail van de Briksdalbreen. Deze gletsjer ligt bij het dorp Olden en is een van de uitlopers van de Jostedalsbreen, met een oppervlak van bijna 500 km2 de grootste van Europa.
Go with the flow
Onder aan de Hardangervidda kwamen we dit stroompje tegen. Ondanks dat we hier midden in de zomer waren, was het water nog erg koud... en drinkbaar.
Staafkerk Heddal
In Heddal, Telemark staat de grootste staafkerk van Noorwegen. Hij is gebouwd in de 13e eeuw en is versierd met allerlei dierenkoppen. Tot de dag van vandaag wordt deze kerk nog steeds gebruikt voor kerkdiensten.
Sunset over Lake...Fe
Tegen de Zweedse grens ligt 1 van Noorwegens grootste meren, Femund. Vanaf onze camping, die aan dit meer ligt, nog een foto kunnen maken van een gaatje in de bewolking net voordat de zon onderging...
Moederliefde
Tijdens een gamedrive zagen we een familie leeuwen lekker in de schaduw liggen uitrusten. Dan komt in deze harde wereld toch even het moederinstinct boven...
Genetkat
De genetkat is een nachtdier dat tussen de 47 en de 60 centimeter lang wordt bij een hoogte van zo'n 20 cm. De vacht van de genetkat is geel tot grijs gekleurd, met donkerbruine tot zwarte stippen op het lijf. Deze kwamen we tegen tijdens een 'nachtelijke' gamedrive door South Luangwa, maar ze komen zelfs tot in Zuid Europa voor.
Achter de wolken...sc
Net voor zonsondergang kwam er een klein gaatje in de verder behoorlijk massieve bewolking boven Lake Naivasha. Even later trok het weer helemaal open en heeft het weer niet geregend, terwijl deze regio het zo hard nodig heeft. Aan de meren in deze omgeving worden nl. de rozen gekweekt die wij hier kopen en dat gaat ten koste van heel veel...
Botswana • Chobe National Park
Botswana • Chobe National Park
Lilac breasted roller
De lilac breasted roller ofwel vorkstaartscharrelaar is een vogel die je in Afrika veelvuldig tegenkomt, maar vanwege de mooie kleuren toch altijd weer mooi om naar te kijken.
Botswana • Chobe National Park
Botswana • Chobe National Park
Kiekeboe!
Nijlpaarden blijven overdag vaak in het water om hun gevoelige huid tegen de zon te beschermen. Regelmatig duiken ze helemaal onder om vervolgens heel ergens anders weer boven te komen: KIEKEBOE!
Prehistorie?
Parelhoenders worden hier als siervogels op veel kinderboerderijen gehouden. Ze hebben een kale kop met lellen en witte stippen op het verenkleed. Ook worden ze gekweekt vanwege hun vlees wat op kalkoen lijkt.