Keunings76
Stofwolkjes in Sabi..
Deze foto is genomen in Sabi Sands GR. Dit priv;e park staat in open verbinding met het Krugerpark. In Sabi Sands rijd je niet zelf ga je op pad met een gids, maar het bijzondere is dat hij van het pad af mag als er iets bijzonders is. Voor deze giraffen was dat niet nodig. Het werd wel bijzonder toen de hele groep op hol sloeg en mooie stofwolkjes maakten bij het wegrennen
Olifanten Woud
Al rijdend door het Krugerpark, werden we langzaam omsingeld door een enorme kudde olifanten. Ze waren super relaxed aan het grazen, wij al genietend foto's aan het maken. Uiteraard hield ik voortdurend in de gaten of er een 'nooduitgang' was. Een clubje van een stuk of 6 olifanten stond echt heel dicht bij elkaar, inclusief een heel jong kalfje en een wat ouder kalf dat even polshoogte komt nemen, wat deze compo opleverde. Tip: het kan druk zijn in het Krugerpark. Let erop dat je altijd weg kunt komen in geval van nood (als er bijv. een baldadige olifant op je af komt). Laat je dus niet van voren en achteren vastzetten.
De groene Caldeira va
Het letterlijke (maar wat ons betreft ook figuurlijke) hoogtepunt van het eiland Faial is de groene Caldeira. Deze oude vulkaankrater is een bijzondere verschijning. Hij is geweldig groen en op de bodem is een uniek landschap te zien. Ooit stond er water in, maar na de uitbarsting van de Capelinhos enkele decennia geleden, is het water door scheuren in de bodem weggelopen. De 400 meter diepe krater meet 1,5 km in diameter. Wij maakten een wandeling rondom. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag. Mooi aan deze wandeling is dat de krater er vanuit verschillende hoeken heel anders uit kan zien. Ondertussen loop je door een woud van metershoge hortensia's. Stralende zon is niet vanzelfsprekend. Omdat dit het hoogste punt van het eiland is, verzamelen zich zeer regelmatig wolken boven het landschap. Hetgeen dit landschap alleen nog maar sprookjesachtiger maakt.
Verenigde Staten • Grand Canyon
Verenigde Staten • Grand Canyon
Grand Canyon
De Grand Canyon is door menig mens al gezien en ik heb nog nooit iemand horen zeggen " mwah vond er niet zo veel aan". En ik heb er ook van genoten, met volle teugen. Langs de zuidkant (South Rim) is het een stuk drukker dan aan de North Rim maar het blijft de moeite waard. Blijf niet te lang hangen bij de geijkte stoppunten want als je alleen kunt genieten is het zoveel mooier. Op sommige plekken voel je je echt alleen met de grote kloof.
Kleine bijeneters
Oeganda is een mooi land voor vogelliefhebbers. Overal vind je kleurrijke vogels. Natuurlijk in de diverse wildparken maar zeker ook daarbuiten. Deze bijeneters zag ik in het Lake Mburo N.P. in het zuiden van het land. Het zijn nogal actieve beestjes en daarom in eerste instantie lastig te fotograferen maar als je een beetje op hun gedrag let dan zie je dat ze vaak opvliegen om korte tijd later weer terug op dezelfde tak te gaan zitten. Dus als je er eentje ziet en hij vliegt weg kun je het beste veen wachten en dan is de kans groot dat hij weer terugkomt.
Papoea Nieuw Guinea • Mount Hagen
Papoea Nieuw Guinea • Mount Hagen
Onder de paraplu
Een van de 5 vrouwen die de chief heeft in het dorpje Paiya schuilt hier voor de regen onder een zelf gemaakte paraplu van bladeren. De chief showde trots zijn vrouwen tijdens het Paiya mini festival.
Brood bereiden.
Toen wij achterin de middag arriveerden bij het eenzame huis in het grote niets in de bergen zij haar vader letterlijk "mijn huis is jullie" en gaf opdracht om brood te bakken voor ons en ook voor de dagen daarna. Hier is ze bezig om het deeg te bereiden. Denk ook voor hun zelf. Ongekende gastvrijheid. Ik mocht ook overal vrij rond lopen in het huis. Enkele hebben zelfs binnen geslapen op de vloer. Ben zelf meer van mijn eigen tentje.
BBQ Papua style
Vele mensen hebben vanavond de BBQ aan staan, maar in West Papua heb ik er ook één mee mogen maken "Papua style". Tijdens de trekking in de Baliem vallei werd er in één van de dorpjes een bbq feest georganiseerd, helaas was er geen supermarkt in de buurt dus moesten ze voor het vlees op jacht. Nu was dit een demonstratie hoe de jacht zou beginnen, wij hadden voor de vegetarische optie gekozen. Hierdoor mocht het varkentje blijven leven en gingen er alleen zoete aardappels op de stenen.
Vlindertje !
Ik twijfelde nog toen ik dit vlindertje vorige week zag, maar zelf denk ik dat het een boomblauwtje is. Dit vlindertje leeft maar kort, in de meeste gevallen maar een dag of 14. Intussen hebben ze wel 40 tot 70 eitjes gelegd dus ze hebben niet stilgezeten. De rupsen komen na een dag of 4 al uit de eitjes en na 18 dagen verpopt de rups weer tot vlinder. Het boomblauwtje is aan de buitenkant zilvergrijs en als de vleugeltjes uitgeklapt zijn zie je de blauwe kleur. Ze zijn niet zeldzaam maar ik vind ze wel bijzonder.
Papoea Nieuw Guinea • Mount Hagen
Papoea Nieuw Guinea • Mount Hagen
Jiwaka festival Papua
Als enige toeristen waren we met onze 3 kinderen op het Jiwaka festival in Jiwaka Papua New Guinea(omgeving Mount Hagen). Rond de 25 stammen kwamen hier uit de bergen naar toe om zichzelf te showen op het festival. Vaak moeten de stammen dagen lopen om naar het festival te komen. Er zijn in Papua New Guinea nog circa 800 originele stammen ieder met zijn eigen taal. De festivals worden niet georganiseerd voor de toeristen(die zijn hier nauwelijks te vinden)maar voor de plaatselijke stammen uit de provincie om nader tot elkaar te komen. Regelmatig breken er op deze festivals onlusten uit omdat de stammen nog vaak oorlog hebben over vrouwen, land en varkens. Het is een enorme belevenis om deze stammen bij elkaar te zien, de toegang kost slechts 20 eurocent maar voor de meeste bewoners van Papua New Guinea toch nog onbetaalbaar. De enorme tooi van het opperhoofd van de Jiwaka stam bestond uit ca. 13 birds of Paradise vogels en een enorme hoeveelheid losse veren. De tooien worden zeer gekoesterd door de mensen en zijn veel geld waard.
Slapende...koningspin
Een close up gemaakt van de prachtige koningspinguin tijdens een van de landingen op de kust van South Georgia, waar zich een grote kolonie koningspinguins bevindt.
Dwergbijeneter -...ve
Deze bijeneter zagen we vanuit ons huurautootje toen we door het Krugerpark reden. Hij had zich verstopt in een struik. Hij zat dichtbij en dat gaf de kans om hem er goed groot op te zetten ondanks zijn formaat van slechts 16 cm. Als je hem vergroot kan je goed zijn hoeveel verschillende kleuren zijn veertjes hebben. We zagen hem bij een zijpad van de S41. Deze gravelweg loopt ten oosten van restcamp Satara vlak bij de grens met Mozambique. Je hebt in dit gebied altijd water van de Nwanetsi en de Sweni. Door de aanwezigheid van deze riviertjes (die trekken insecten aan) zijn er altijd vogels te vinden. Kleurrijke bijeneters en scharrelaars zijn hier bijna altijd te vinden. Daarnaast is het gebied (samen met het gebied langs de S100) goed voor de grote katten en hyena's. Enkele leeuwenfamilies hebben hier hun territorium, maar ook cheetah en luipaard komen hier voor. De hyena's hebben dikwijls een burcht bij duikers onder de wegen. Het landschap is hier iets meer open en daardoor is er veel prooi voor deze jagers.
Epos van de tandbaars
De afgelopen zomer heb ik mij flink geconcentreerd op het maken van foto's van tandbaarzen met duikers. En dat valt nog niet mee. De duiker doet niet altijd wat je wilt onder water en de tandbaars al helemaal niet. Ook moet de duiker op het juiste moment niet net aan het uitademen zijn, waardoor zijn hele gezicht achter een stroom van luchtbellen verdwijnt. Deze foto vind ik één van de betere. De tandbaars is duidelijk in beweging en de duiker kan niets anders doen dan bewonderen. Zo'n 20 jaar geleden waren de tandbaarzen n dit gebied vrijwel uitgestorven. Er waren er nog maar een stuk of 15. Dankzij beschermingsmaatregelen zijn er nu meer dan 500 rond het eiland Port-Cros.
Konyak vrouw
In Nagaland heb je meer dan 1000 verschillende stammen. De Konya zijn een heel bijzonder stam - de mannen waren vroeger koppensneller en hebben tatoeages. De vrouwen - althans de oudere - hebben stokjes in hun oren. Ik noem deze oude vrouw mijn "Mikado vrouwtje"....
Hongerige noordse...s
Vorige maand hebben we het noordoosten van Engeland verkend, wat is daar veel te zien en te beleven! De Farne Islands liggen net voor de kust bij het plaatsje Seahouses. Van daaruit vaar je naar de verschillende eilanden. Op Inner Farne huizen duizenden vogels, waaronder deze noordse sterns. Deze stern heeft het druk met zijn jong, maar ondertussen word ik flink belaagd door andere vogels, die hun kuikens willen beschermen. Doe oude kleding aan en zet een hoed of muts op, want je zit gegarandeerd onder. De Farne eilanden zijn maar een klein onderdeel van onze roadtrip. In Columbus 60 lees je wat we nog meer hebben ondernomen.
Marico honingzuiger
Deze Marico honingzuiger zagen we in het Zimanga GR. Dit nieuwe privé park heeft uitstekende hides met name voor vogels. Het park is nog niet af, maar je kan het al wel bezoeken. Overnachten moet je elders. Je hebt de keus uit game drives of hides. De game drives doe je in open safarivoertuigen met een gids en eventueel met andere gasten. Ook in de hides zit je soms met anderen. Wij hadden geluk vaak samen met de gids te zijn. De Marico honingzuiger is 11 tot 14 centimeter en oogt wat donker tot het licht op het mannetje valt. Dan is hij een en al kleur.
De Kameel
In het Develi-dal in Cappadocië kun je met een beetje fantasie bepaalde dieren in de rotsformaties ontwaren. Bij de meeste had ik nogal moeite het dier te herkennen, deze echter, 'De Kameel' was ook voor mij duidelijk herkenbaar!