Geervannesmeed
Vogels spotten in...O
Bij Buffelsdrift Game Lodge in Oudtshoorn kun je fantastisch overnachten en schitterende gamedrives maken, maar je kunt er ook terecht voor bijvoorbeeld alleen een lunch of diner. En dat is absoluut een aanrader! Vanaf het terras heb je een schitterend uitzicht over het water. Aan de overkant duikt af en toe een bok of nijlpaard op en in de bomen om het terras vind je tientallen van deze schitterende goudwevers.
Lachende tijger
Een tijger is echt een heel indrukwekkend dier om dicht bij te staan. Bij een leeuw kan je nog het idee hebben dat als je uit stapt je kans hebt om er mee weg te komen, bij een tijger heb ik dat gevoel niet. Er vallen jaarlijks vele doden in India door tijgers. De bevolkingsdruk op de parken is groot. Hopelijk slaagt de regering in India er in het tij te keren. op basis van Project Tiger gebeuren er goede dingen. Zo worden hele dorpen verplaatst om de tijger meer leefruimte te geven en zijn er antistroperseenheden. Het blijft de vraag of het op tijd en voldoende is. John Varty is overtuigd van niet. Mede daarom is hij Tiger Canyons gestart. Inmiddels lopen er dus wilde tijgers in Zuid-Afrika. Wij vonden het mooi en boeiend om er te zijn en deze bevlogen man te ontmoeten. Daarnaast konden we ons heerlijk uitleven tijdens de game drive. Deze tijger keek ons even aan. Het was net of hij lachte om die twee toeristen die opgesloten zaten in de beveiligde safariauto.
Vol kleur
In Madagaskar vind je veel verschillende soorten lemuren maar ook de kameleons. Je spot er grote maar ook hele kleintjes die wij vaak over het hoofd zien. Een lokale gids ziet ze vaak al van verre. Om hier af en toe een gids te nemen is wel een aanrader. Zonder gids zie je veel minder.
Safari op het water
Zoals ik al eerder heb geschreven kun je in het Marakele National park een safaritocht op het water maken. Je krijgt daarbij een heerlijk drankje en heerlijke hapjes geserveerd terwijl je ogen het water afspeuren naar hippo´s of ander wild langs de waterkant. De Afrikaanse zon zakt langzaam weg achter de dorre struiken, het is het begin van de lente en het groen moet nog ontluiken. Geknakte bomen en afgebroken takken verwijzen naar de kuddes olifanten die hier regelmatig komen drinken. Maar ook zonder al dit wild vond ik het adembenemend mooi om te mogen zien.
Vissende familie
We maken een boottochtje over de grootste rivier van Guatemala, de Río Dulce. De Río Dulce vloeit voort uit Lake Izabal en mondt uit in de Caribische Zee, daar bezoeken we het plaatsje Livingston (alleen per boot bereikbaar). Onderweg zien we dit vissende gezinnetje.
Genieten in NL
Afgelopen zondag van het zonnetje en de natuur genoten in de AWD. Tot mijn verbazing kwam ik verder geen reisreporters tegen?! Maar het was genieten van het weer, de vele burrelende damherten en goed benaderbare vossen. Deze was zo vriendelijk op een dammetje te poseren waardoor ik de mooie omgeving in het plaatje mee kon nemen.
Lichtshow
Rond 12.00 uur, als de zon op zijn hoogst staat, weten enkele zonnestralen zich een weg te banen door de spelonken van Antelop Canyon. Als een phototour boekt in Page, ben je er op dit tijdstip en zorgt een gids ervoor dat je op de juiste plek staat. Een lichtshow die je niet wilt missen!
Niger • Centraal -en Noord-Niger
Niger • Centraal -en Noord-Niger
In gedachten verzonke
Vorige maand was ik in Niger om het befaamde Gerewol-festival te bezoeken. De exacte plek waar het festival wordt gehouden, is pas een dag van te voren bekend. Dit is afhankelijk van de aanwezigheid van een grote waterpoel. Het Gerewol-festival is van de Wodabe (ook wel Bororo), een etnische groep die behoort tot de Fulani. Het is een nomadenvolk dat om de drie à vier dagen verhuist naar een andere plek. Zij trekken met hun vee (koeien met enorme horens, geiten, schapen, ezels en dromedarissen) van waterpoel naar waterpoel. Na een paar dagen is het water dermate vervuild,dat ze met hun kudde op zoek moeten naar een nieuwe poel. De verschillende families zetten een provisorisch kamp op tussen al het vee. Wij mochten met ons vijven, na toestemming van de ‘chief’, daar ook bivakkeren. Echt goed slapen lukte niet. Het was er erg heet. Dus nog voor zonsopgang was ik mijn tentje al uit om wat rond te struinen. Er is altijd wel iets te zien en te beleven. Terwijl ik rond liep, zag ik deze vrouw verzonken in gedachten zeker een minuut lang roerloos stilstaan. Met haar hand hield ze de hoorn van een koe vast. Even later ging ze de koe melken. Een bijzonder moment …
Woestijnspekvreter
Had niet verwacht in de woestijn, die mooie vogels, maar ze zijn er toch. Vader moeder en een kleintje. Deze kwam mooi binnenvliegen De woestijnspekvreter is een gedrongen vogel met een lengte van 14 tot 15 cm. Hij heeft een witte staart, met daarin het patroon van een omgekeerde "T" zoals bij tapuiten. De Namibische vorm, die op zandige hoogvlakten voorkomt is licht; de zuidoostelijke vorm die in steenwoestijnen leeft is donkerder, met zwart in de veren van staart en vleugels. De woestijnspekvreter heeft een rechte snavel en zwarte poten. Vrouwtje en mannetje lijken op elkaar, onvolwassen vogels zijn gespikkeld. De zang van de vogel bestaat uit een zacht en snel "traktrak" en hieraan ontleent de woestijnspekvreter zijn wetenschappelijke en Engelse naam bron wikipedia
Ode aan Cecil
Vandaag werd bekend dat de Amerikaanse tandarts die in Zimbabwe de leeuw Cecil doodde, daar niet voor wordt vervolgd. Die ..... bleek toch over de benodigde papieren en vergunningen te beschikken. Hoe triest is het toch dat een overheid hiervoor überhaupt papieren af durft te geven... Wat zit de wereld toch vol met idioten....
Dark Hedges
Afgelopen week 4 dagen door het schitterende Noord-Ierland heen gereden. Als je ooit Game of Thrones hebt gekeken dan ken je dit plaatje misschien wel. Dark Hedges. Een "overkapt" stuk weg wat heel bijzonder is om te zien. Aangezien Ierland niet echt bekend staat om zijn goede klimaat haddden wij hier gewoon geluk met de mooie blauwe lucht! Absoluut de moeite waard als onderdeel van een Noord-Ierland trip.
Roltrappen
De grote bibliotheek van Liverpool is zowel van binnen als van buiten interessant. Er is nog een oud gedeelte (zie een vorige foto) en een nieuw deel waarin dit (rol)trappenhuis.
Aanduwen
Deze Guanacos kom je echt veel tegen in Torres del Paine. Helaas hebben we de geboorte gemist, maar moeders hulp met de eerste pasjes was toch ook een mooi moment!
Snoepend van de Salvi
Vandaag heerlijk gefietst door prachtige (natuur)gebieden. Onderweg geen foto's gemaakt, maar in de tuin toch maar even deze Wesp die aan het snoepen was van de Salvia. Er vlogen er tientallen, maar ze waren constant in beweging. Deze is dan ook niet helemaal scherp, maar ik vond het wel een leuk plaatje om te plaatsen.
Karakter
Iedere aap heeft net als een mens karakteristieke trekken die hem een "ik " maken. De aap die ik hier portretteer leeft bij de tempel aan zee ten westen van Lovina. Hier begint het reservaat bijna. De apen zijn hier mensen gewend , maar gedragen zich erg rustig.
Mistroostige Death...
Na een nacht regen en onweer is Death Vlei mistroostiger dan ooit. De vallei staat vol met dode bomen waarvan sommige wel 500 jaar oud zijn. Vlei staat overigens niet voor 'vallei', maar voor 'tijdelijke kleine waterpoel'. Na de zeldzame regen van de afgelopen nacht klopt dit ook wel. De plek ziet eruit alsof het einde van de wereld al geweest is, maar door de nattigheid zal er weldra en tijdelijk weer nieuw leven op af komen.
Kloof Fjadrárgljúfur
Een groene kloof in het zuiden van IJsland; Kloof Fjadrárgljúfur . Door deze kloof stroomt de Fjadrá-rivier. Het is een kloof van 2 km lang en meer dan 100 meter diep. De breedte wisselt nogal. De kloof loopt door zacht gesteente, waar zich lagen gestolde magma bevinden. 2 Miljoen jaar geleden is dit ontstaan doordat de ijskap zich aan het eind van de ijstijd zich terug trok. Toen ontstond er aan het begin van de kloof een diep meer in een door de gletsjer uitgeslepen vallei. Het water werd door een afsluitende laag gesteente tegen gehouden . Het overtollige water stroomde over de de rand en begon de kloof uit te slijpen. We hadden slecht weer en er hing veel mist. Goede regenkleding aan en op stap. Het had ook iets mysterieus dat de mist in de kloof hing. Je kunt 2 km langs de kloof af lopen en regelmatig op spannende punten staan zodat je naar beneden kunt kijken. Doen wanneer je daar bent. Volg de weg 206 richting Laki en je komt er als vanzelf. Graag even in de vergroting bekijken
Into the blue
45 minuten vliegen vanaf Quito, vervolgens 2,5 uur in de bus en dan nog 3 uur varen. Je moet er iets voor over hebben, maar dan heb je ook wat: de Jamu Lodge, middenin Cuyabeno Wildlife Reserve, op steenworp afstand van de Colombiaanse grens. 's morgens in alle vroegte, als de mist optrekt uit het regenwoud, peddelen we over de Cuyabeno-rivier op zoek naar de vele vogelsoorten. De ontwakende natuur met al zijn junglegeluiden maakt het Amazone-gevoel compleet. Maar ook overdag spot je een overdaad aan dieren: veel verschillende apensoorten (zelfs de kleinste apensoort ter wereld, de 15 cm kleine dwergoestiti's, vind je hier), anaconda's, tarantula's, roze rivierdolfijnen, luiaards, kaaimannen.