Donna
Supervisser
De Farne eilanden is een eilandengroep een paar kilometer uit de kust van noordoost Engeland. De eilanden zijn niet bewoond en er zitten ontzettend veel (water)vogels. Ook zitten er in dit gebied grijze zeehonden. Twee van de eilanden zijn te bezoeken met een bootje vanuit het kustplaatsje Seahouses. Op beide eilanden zitten papegaaiduikers. Papegaaiduikers graven holen in de zachte toplaag van de eilanden. In deze holen brengen ze hun jongen groot. Eind juni/ begin juli vlogen de ouders af en aan met vis om hun jongen te voeden. Meestal duiken ze dan zo snel mogelijk het hol in om niet bestolen te worden door meeuwen en andere jagers. Af en toe zie je echter ook een papegaaiduiker met zijn bek vol vis zitten. Je vraagt je dan af hoe ze al die visjes tegelijkertijd in hun snavel kunnen hebben.
Ongelooflijk!!
Ongelooflijk slaat in dit geval niet op de vos, maar op het plaatsen van mijn 1500ste foto. Toen ik met RR begon had ik nooit kunnen bedenken dat ik 1500 foto's zou kunnen plaatsen. Trouwens mijn ontmoeting met de vos was ook ongelooflijk! Ik wil gelijk even van de gelegenheid gebruik maken om jullie allemaal te bedanken voor jullie waarderingen en commentaren, ben er altijd onwijs blij mee.
Het eerste zonlicht
Deadvlei bij zonsopkomst. Het is nog donker (rond 05.30 uur) als we er aankomen. Even een goed plekje zoeken en dan wachten op het zonlicht. Langzaam kruipen de eerste zonnestralen over de duin 'Big Daddy'. Binnen een kwartier is dit fascinerende schouwspel voorbij en baadt de volledige vlei in het zonlicht.
Manta's
Op Bali hadden wij het genoegen met 6 manta's te mogen zwemmen. Op een zogenaamd cleaning station. Een plek waar manta's soms naar toe komen als ze schoongemaakt willen worden door een speciaal soort visje die zich met hun toestemming aan hun vast zuigt. De ervaring was er voor ons een om nooit meer te vergeten. De manta's kwamen heel dichtbij en maakte echt oogcontact. Toen dat gedaan was en wij goedgekeurd konden we met ze mee zwemmen. Hier is er een van onderaf gefotografeerd.
Hier ben ik
Deze blauwe waterjuffer ( soort libel ) kwam net met zijn koppie boven uit deze bloem gestoken en ik kon hier nog net een macrofoto van maken want vlak erna vloog hij / zij weg.
Papegaaiduikerportret
Het is juni in IJsland en het is tijd voor de liefde. Hier zie je de papegaaiduiker in prachtkleed. De felgekleurde snavel heeft hij alleen in het broedseizoen. Het is gelukkig goed weer, dus kan eindelijk op het meest westelijke puntje van IJsland in de Westfjorden de papegaaiduikers en andere vogels langdurig observeren. Als het slecht weer is, blijven de vogels namelijk in hun holletjes. Vandaag is dit niet het geval, de vogels vliegen af en aan, zijn een holletje aan het graven of liefkozen elkaar. Eind augustus is het feest afgelopen, dan vertrekken de vogels weer naar zee.
Voedertijd
Mooi om te aanschouwen als een Blauwvoetgent moeder haar baby aan het voederen is. Zal ook niet geheel zonder pijn zijn gezien hoever die snavel naar binnen komt. De vogel is, evenals sommige andere eilandvogels, zeer tam. Hij heeft niet het angstinstinct dat vogels van het vasteland hebben, die aangepast zijn aan predatie door zoogdieren. Hij heeft niet alleen blauwe poten maar ook een blauwe snavel, een sigaarvormig lichaam met een gestreepte kop, een lange, puntige staart en lange, smalle vleugels, die bij een stootduik naar achteren worden gevouwen. De vogel is ongeveer even groot als een gans (1,5 tot 2 kg en 80 tot 85 cm lang). De vrouwtjes zijn groter dan de mannetjes. Bron Wikipedia met de 80-400 en uitgesneden
Antarctica • Falkland eilanden
Antarctica • Falkland eilanden
Koningspinguïn met...
Deze foto is genomen op de Falkland eilanden. Hier leeft de best bereikbare kolonie koningspinguïns ter wereld. Op enkele uren hobbelen, dwars door een moerasgebied, vanaf Stanley vind je een kolonie met ongeveer 600 pinguïns. Het is hier een drukte van jewelste en een komen en gaan van deze prachtige beesten. Als je dan ook nog een beetje geluk hebt zie je ook nog een pinguïn met jong.
Gaapleeuw
Deze foto is genomen in het zuidelijke deel van het Serengeti NP. We zagen deze leeuwin bij één van de koppies in dit deel van het park. Koppies zijn verzamelingen van granieten rotsen en zijn een geliefde plek voor leeuwen. Deze leeuwin was goed doorvoed en lag te slapen. Op een gegeven moment kwam ze omhoog en begon uitgebreid te gapen om even later weer lekker verder te slapen.
Vrolijke reus - giant
Deze Afrikaanse reuzenijsvogel zat op de brug over de Sabierivier. Hij was samen met een soortgenoot aan het vissen. We konden dichtbij komen, want waarschijnlijk waren deze vogels wel wat gewend. Hoewel ze minder gekleurd zijn dan vele soortgenoten is het toch apart om deze reus onder de ijsvogels te zien. Terwijl de andere soorten tussen de 10 en 25 cm groot zijn kan deze soort 43 cm worden. Ze komen in bijna heel Afrika ten zuiden van de evenaar voor. Hun favoriete leefgebied is bij riviertjes met veel begroeiing en bij dammen in het water. Als je ze van voren fotografeert en ze zetten ook nog hun kruintje wat op dan hebben ze wat grappigs om te zien.