Albertensandra
Antarctica • Antarctica schiereiland en Weddell zee
Antarctica • Antarctica schiereiland en Weddell zee
Moeder voedt jong
Op Port Lockroy bevond zich een Brits onderzoeksstation. Het ging met name om onderzoek op botanisch, meteorologisch en geologisch gebied. In 1962 werden de onderzoekers naar andere locaties overgebracht en werd de basis gesloten. In 1994 is men begonnen met de restauratie van het oorspronkelijke gebouw. De hut staat inmiddels op de lijst van historische plaatsen en monumenten op Antarctica. In de omgeving van het gebouw bevindt zich een kolonie ezelspinguïns. Op de foto is te zien hoe een vrouwtje haar jong van voedsel voorziet. Het jonge dier steekt zijn kopje ver in de snavel van moeder.
Nog even een gaatje..
Tijdens een van de stops bij een dorpje lans de Canal des Pangalanes stuitte ik op dit mannetje. Ijverig, zich niet van de wijs laten brengen door die vreemde snoeshanen die door het dorp liepen, was hij druk bezig het visnet te herstellen. Met kunst en vliegwerk werden de grote gatren weer kleiner geknoopt en wwerd het weer gereed gemaakt voor de volgende visvangst. Ik hoop dat zijn arbeid beloond wordt met een goede vangst.
Bijeneter - blauwbors
Bijenetersdag vandaag volgens mij, dus kan ik het niet laten er ook ëén of eigenlijk twee te plaatsen. Dezefoto is genomen op nieuwjaarsdag 2011 aan het Langanomeer een paar uurtjes rijden ten zuidoosten van Addis Abeba. We hadden overnacht in de Wenneylodge. Geen activiteit en zeker geen vuurwerk te bekennen van oud op nieuw. Voordeel daarvan was dat ik de volgende ochtend redelijk op tijd op was en nog tijd had om op het terrein van de lodge rond te lopen. Alles werd in één keer goedgemaakt bij het zien van deze kleurrijke soort bijeneter. Het is de Ethiopische ondersoort van de blauwborst bijeneter, want die heeft ook een blauw voorhoofd, waardoor hij kleurrijker is dan de gewone blauwborstbijeneter. Ze worden 17 tot 19 centimeter en komen voor in struik-/ bosachtig gebied dat wat op hoogte ligt (tot 3 km).
Marokko • Zuid Sahara en oases
Marokko • Zuid Sahara en oases
Hoopjes
Zand, veel zand in de Erg Chebbi woestijn in Marokko. En dan ineens zie je planten in de vorm van bruine en groene hoopjes die hun best doen om hun kopje boven het zand uit te steken. Het is de vraag of het lukt want het zand heeft er de overhand.
Roodoogmaki
De roodoogboomkikker of roodoogmaki heeft als het licht is een perfecte camouflage. Ze drukken zich dan geheel groen plat tegen bladeren aan en zien er dan erg vreemd uit vind ik. Als het donker wordt komen deze nachtdiertjes tot leven en laat hij zijn mooiste kleurtjes zien, waaronder de knaloranje vingertjes en de blauwe kleuren aan de zijkant. Met een zaklamp op pad vonden wij ze vanaf ongeveer 1 meter in de beplanting. Erg leuk om 's-avonds op speurtocht naar deze kleurrijke kleine kikkertjes te gaan. Ze zijn prachtig om te zien.
Tre Cime, Italië
De wandeling richting Tre Cime duurt ongeveer 8 uur retour. De dag begon mooi maar de het laatste uur op weg naar de auto zijn we nat geworden. Op deze foto was het nog droog maar het is duidelijk wat er aan komt.
Plaats van herinnerin
Potsdamer Platz. Berlijn. Onder dit plein ligt een metrostation. De Potsdamer Platz was op 9 juli 1945 verwoest. In 1900 was het een chique plein met statige huizen. Momenteel is het een belangrijk verkeersknoopppunt. De naam komt van Potsdam, een kleinere stad dan Berlijn, maar deze stad is nu onderdeel van Berlijn. Ooit was het Oost- Berlijn. In 1961 werd de muur hier dwars overheen gelegd.. Na 1989 - de val van de muur - ontstond hier de grootste bouwput van Europa. Inmiddels zijn er grote gebouwen neergezet zoals het Sony Center, Bahn Tower, Chrysler Quarter. Ook is de Potsdamer Platz bekend vanwege de filmhuizen en theaters. De voormalige loop van de Berlijnse muur is op sommige plekken met stenen in het wegdek aangegeven. Maar ook een aantal delen van de muur hier herinneren aan de zwarte periode in de geschiedenis. De delen zijn onderdeel van muurschilderingen en graffiti en worden met elkaar vebonden door foto's van verleden en heden met een mooi stuk documentatie. Dit is een detail van het indrukwekkende geheel op dit plein. Modern en groots plein maar ook plaats van Herinnering en Gedenken
Reinaert
Nog eentje van de zeer goed te benaderen Vos in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Hier kwam hij/zij langs een kanaaltje aangelopen. Door plat op de grond te gaan liggen kom je mooi op ooghoogte met hem/haar
Clown van de farne...
De Farne eilanden liggen in het noordoosten van Engeland. Op deze onbewoonde eilanden, die ongeveer 2 kilometer uit de kust liggen, omen veel vogels voor. Ook zijn er grijze zeehonden te zien. De grootste attractie zijn de papegaaiduikers. Deze clowneske vogels zijn een waar genoegen om te fotograferen. Vooral de vliegbeelden zijn leuk en lastig om te doen. Als ze stilzitten kan je ze van redelijk dichtbij fotograferen. Hoewel je op de afgezette paden moet blijven zitte ze iet al te ver weg. Deze kwa net uit ze met een vangst. In plaats van direct het hol met het jong in te duiken kwam hij even mooi poseren.
Jonge cheetah
We waren op een middag in de bush , we waren de hele dag onderweg en hadden net een lunch pauze gemaakt in een schaduwrijk plekje , toen we een moeder cheetah met twee jongen zagen. Mijn hart ging natuurlijk sneller kloppen en ik kon mijn vinger niet van de camara laten en heb verschillende fotos gemaak Dit is een van haar prachtige jongen
Nomade man
Hoog in de Himalaya bij het brakke Tso Kar ( meer) op 4485 hoogte kwamen we deze man tegen die met nog wat mannen een dobbelspel aan het spelen waren. Wij waren bijzondere exemplaren voor hem, er komen daar niet zoveel mensen van ver.....met handen en voeten werd en gepraat en het lukte me met een witte tent als achtergrond deze man te portretteren. Wat rimpels toch mooi zijn in een gezicht. Het is ook zo dubbel. Hier in het westen moet alles maar glad zijn en daar spreken rimpels boekdelen. Zo diep kom je hier niet tegen. De extreme weersomstadigheden hoog in de Himalaya tekeken mede de huid. Wat hebben wij het hiertoch goed met de verwarmde huizen. Het was een prachtige onvergetelijke ontmoeting zonder verstaanbare woorden maar met een verstaanbaar gevoel.
Sunset
Zonsondergang op het strand van Amed, een leuk en nog niet heel toeristisch plaatsje in het Noord-Oosten van Bali. Op de achtergrond is de heilige vulkaan "Agung" te zien, zeer fotogeniek bij ondergaande zon,
Berber haalt water ui
Onderweg naar de zandduinen zagen wij een herder met zijn geiten. Wij stopten en liepen naar hem toe en vroegen wat hij aan het doen was. Al gebarend gaf hij aan dat hij uit de waterput water voor zijn geiten aan het halen is en voegde er gelijk 'cigaret?' aan toen. Helaas hadden we deze niet maar we mochten toch een paar mooie foto's maken.
Black and White ruffe
Deze Black and White ruffed lemur hangt boven mij in de boom! Wat een geweldig mooie beesten! Dit is in de buurt van Andasibe NP.
Oog in oog
Vaak hoor ik de mysterieuze geluiden van uilen in het bos maar ik zie ze zelden. Tot ik, op een afstand weliswaar, oog in oog stond met deze uil, mijn hart stond even stil , snelheid was geboden, en wat was ik blij dat ik mijn camera bij me had! Direct nadat ik de foto gemaakt had was de vogel gevlogen!
Goede vangst
Vorige week naar de Farneilanden geweest om te genieten van de Puffins. Fantastisch om te zien hoe deze koddige vogeltjes af en aan vliegen met een bekje vol zand-aaltjes. Deze keek even vol in de lens, klik!
Je kan de boom in
In Lake Manyara National Park hebben de leeuwen een wat eigenaardige gewoonte ontwikkeld; zij houden zich overdag op in de bomen. Een goede verklaring is hiervoor nog niet gegeven.. Mogelijk dat zij in acacia's niet worden lastig gevallen door tse-tse vliegen, Opvallend is dat men de laatste jaren ook hier en daar in Kenia nu leeuwen in bomen ziet slapen.
Mursi krijger
Ethiopië is een facinerend land. Je hebt er prachtige landschappen, oude cultuur, bijzonder veel vogels, bijzondere zoogdieren, prachtiege meren, enz. Toch is het bezoek aan de primitieve stammen in de Omovallei wellicht het meest bijgebleven. Wat staat dat inmiddels ver van ons af. Hier is het nog leven van dag tot dag. Het vee, wat landbouw en de natuur voorzien in je behoeften. Maar het is ook een gebied waar de rivaliteit tussen stammen zo op kan laaien. Het doden van een vijand wordt gezien als een bijzondere prestatie en betekent roem. Vooral het bezoek aan de Mursi stam was bijzonder. Deze stam is in onze beleving het onvoorspelbaarst. Ze staan dan ook bekend om hun agressiviteit en worden gevreesd door de meeste andere stammen. De speer en pijl en boog van vroeger hebben inmiddels plaats gemaakt voor geweren en dergelijke. De man op de foto is een berichte Mursi krijger.