Vancouver Island

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Succesvol

Vancouver Island,
Canada


Op Vancouver Island boekten we in de hoofdstad Victoria in de Fishermanswarf een boottocht om Orka's te zien.

Licht sceptisch want tot dan toe waren geen van onze boottochten om walwissen, dolfijnen of andere zeebewoners te zien succesvol geweest. Het enige succes dat ik had behaald was dat ik in New Zeeland vreselijk zeeziek was geworden en wist dat die ruwe boottochtjes niet echt voor mij zijn. Een zeeziekpil, aka slaappil, is voor mij dus een must.

Dik ingepakt in een regenbroek en een dikke jas waren we klaar voor het watergeweld. Er stond een strafwindje en dus hoge golven. De zodiac voer in volle vaart naar DE plek waar de orka's te zien zouden zijn. Tip als je niet te nat wil worden ga voor in de boot zitten.

Motor uit en rondturen....Ja daar zwom een groepje Orkas's, en nog een groepje en nog een. Wat veel. Zo gaaf!

Motor weer aan wat dichter bij de orka's te komen, ze doken nu echt vlak naast de boot omhoog. Fotograferen maar op goed gelukt want in zo'n deinende boot is dat toch best moeilijk. Dan moet je ook je camera nog op de juiste plek gericht hebben...want waar komen ze precies boven?!?! Dan is het ook gewoon wel eens goed je camera even opzij te doen en te genieten.

De bemanning geeft veel informatie over de Orka's. Fijn was ook dat er naast onze boot er nog slechts een andere was, ze worden niet opgejaagd zoals je op sommige andere plekken bij bijv. dolfijnen wel eens ziet. Er wordt respectvol met ze omgegaan, wij waren te gast in hun natuurlijke omgeving.

We hebben ongeveer een uur tussen de orka's vertoeft. Toen met volle snelheid en inmiddels windkracht 6 terug naar de haven. Het ging hard. We maakten echt harde klappen op het water, wel gaaf!!!! De zeeziekpil deed haar bijnaam eer aan, want al dat geweld ten spijt...ik heb 20 minuten geslapen!

Kosten voor een tocht van ongeveer drie uur is rond de 85 euro.