Vancouver Island

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Beste locaties voor whalewatching, Vancouver Island

Vancouver Island,
Canada


Mijn beslissing om naar de noordwestkant van Vancouver Island te gaan voor het whalewatchen blijkt een prima keus. En niet alleen omdat het water tussen het eiland en het vaste land rustiger is dan in de oceaan met het oog op zeeziekte. Ook blijkt juist hier de walvispopulatie veel groter dan in het zuidoosten. Ca. 250 walvissen zwemmen rond in het gebied bij Port McNeill en Telegraph Cove tegen slechts ca. 90 in omgeving Tofino/Victoria. Dit komt omdat die regio dichter bevolkt is en er veel meer schepen varen wat dus ook meer vervuiling oplevert. Zelfs het ook aan de noordkant gelegen Campbell River wat ook veel walvistoerisme trekt, is een stuk minder in trek bij deze machtige beesten.
Ik heb mijn walvistrips geboekt bij twee verschillende organisaties en beiden zijn me prima bevallen. Als je tijd hebt voor 2 trips, doe dan ook zoals ik een tocht bij zonsondergang en eentje in de ochtend. Dan krijg je de prachtige omgeving ook bij verschillende lichtomstandigheden te zien wat absoluut de moeite waard is.
Stubbs Whalewatching, Telegraph Cove: [url="http://www.stubbs-island.com/" target="_blank"]http://www.stubbs-island.com/[/url]
McKay Whalewatching, Port McNeill: [url="http://www.whaletime.com/" target="_blank"]http://www.whaletime.com/[/url]
Lees ook mijn blog over Vancouver Island!