Vancouver Island

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wandelpad Schooner Cove

Vancouver Island,
Canada


Als je van plan bent om op Vancouver Island ook naar Tofino te gaan, zul je zeker ook het Pacific Rim National park gaan bezoeken. Dit park bestaat uit drie delen. Eén deel is Long Beach, het kilometers lange oceaanstrand. Het is er prachtig. Zo gaaf dat het beschermd is, je hebt zo nergen lelijke bebouwing.
De tip gaat over de weg naar het strand toe. Er zijn meerdere trails uitgezet om aan het strand te komen. Het strand is zo breed en lang dat je vanwege de tijd waarschijnlijk een keuze moet maken welk gedeelte van het strand je gaat bekijken.
Het Schooner Cove pad staat zoals alle andere uitgezette trails goed aangegeven op kaarten en langs de weg. Als je dit pad kiest moet je iets verder lopen dan de andere routes, namelijk 1 km. Het is zeker de moeiter waard. Je loopt door een prachtig stuk regenwoud en komt daarna op het (wat mij betreft) mooiste gedeelte van Long Beach. Er zijn wat kleine eilandjes die bereikbaar zijn tijdens eb. Ga als het eb is, omdat er zoveel moois aan zeediertjes, anemonen, kwallen, schelpen etc. te zien zijn.
voor meer informatie: http://www.longbeachmaps.com/parks.html. Voor een goede kaart ga je eerst naar het Visitors Center van het park. Die centra zijn overal in Canada echt heel erg informatief en gul in goede kaarten verstrekken.