Vancouver Island

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Walvissen/orca's/grizzly's spotten Vancouver Island

Vancouver Island,
Canada


Als je een grizzlytour boekt vanuit Campell River en/of Telegraph Cove, let dan goed op de periode. Wij hebben het in juli/augustus gedaan, we hebben 5 grizzly's gezien, heel erg mooi. Maar als je in september gaat, is er veel zalm en zie je er veel meer en dan kun je zo ook echt langs het water zalm zien vangen. Dit moet fantastisch zijn. Je gaat dan naar Knight Inlet en kan dan ook vanaf een platform de beren observeren. Dit kan in juli/augustus dus niet! Dus vanuit Campell River kan het zomers ook helemaal niet, alleen vanuit Telegraph Cove.

De orca's zitten in de zomer (juli/augustus) vooral in de omgeving bij Telegraph Cove, vanuit Campbell River vaar je helemaal naar Telegraph Cove om ze te spotten, dat is een flinke lange rit over het water. En minder kans om te garanderen dat je ze ziet. Vanuit Telegraph Cove een grotere kans om ze te zien.

Vanuit Victoria en Vancouver ga je richting de Gulf Islands, daar is ook altijd een goede kans om ze te spotten. Vanuit Vancouver is het wel wat langer varen dan vanuit Victoria.