West Litouwen image

West Litouwen


Reisgids

West Litouwen
Litouwen
Wereldontdekkers

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

De Koerse Schoorwal in het westen van Litouwen is een 98 kilometer lange smalle strook land aan de kant van de Oostzee. Deze werd 5000 jaar geleden gevormd. De laatste plaats op het Litouwse deel (een deel van het eiland is van de Russen) is het kleine dorpje Nida. In dit dorp staan 50 vissershuisjes. Het nationale park dat de Schoorwal grotendeels omvat, werd in 1991 ingesteld om het gebied te beschermen. Sinds 2000 staat het op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Reisinspiratie

Van onze community

Wolkjes
Wolkjes
West Litouwen
Vulture1960
Zeewier
Zeewier
West Litouwen
Sandral
De Koerse Schoorwal
De Koerse Schoorwal
West Litouwen
Sandral

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • In Litouwen worden de stopcontacten van type F gebruikt. Dit is hetzelfde type als de Nederlandse stopcontacten. Een wereldstekker is niet nodig. 

    Stekker type CStekker type F