Riga

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Aantal leuke restaurantjes in Riga

Riga,
Letland


Net terug uit Riga en nog vers in het geheugen. Hierbij een aantal leuke restaurants waar wij prima gegeten hebben voor eveneens prima prijzen.

- Vermanitis, Elizabetes iela 65. Restaurant is onderdeel van de Lido restaurant keten. Lets zelfbedieningsrestaurant. Ontzettend goedkoop eten en keuze uit veel verschillende gerechten. Stel je er geen mooie entourage erbij voor, het is gericht op de Letten zelf. Maar zeker de moeite waard! Met 2 personen kun je hier voor 6 lat eten... www.lido.lv

- Caffé Leonardo, Gertrudes Iela 22. Italiaans restaurant met een uitgebreid menu met pasta's, salades en vleesgerechten. Geen pizza's. Verse pasta en als verrassing een fles Italiaanse wijn mee naar huis (bij een minimum van 20 lat op de rekening). Volgens de Letse gidsjes een van de betere Italiaanse restaurants. www.leonardodavinci.lv

- Charlestons, Blaumana 38/40. Europees restaurant met binnentuin-terras. Uitgebreide porties! www.charlestons.lv

- KID restaurants. Franchise keten met inmiddels 3 restaurants in Riga. Wij zijn in 2 van de 3 restaurants geweest, 1x voor lunch, 1x voor diner. De kaart is verschillend, dus je kunt gerust de diverse KID's proberen! Grecinieku Iela 8 (oude centrum), Pulkveza Brieza Iela 2 (vlakbij de Jugendstil straat Alberta Iela, dus leuk voor de lunch!) en Terbata Iela 41/43 (ingang zit echter in de Gertrudes Iela, dus om de hoek. Zit vlakbij de bovengeschreven Italiaan. Op hun website kun je de diverse menus ook inzien: www.restaurantkid.lv In alle 3 de restaurants een uitgebreide saladbar en verrassend lekkere gerechten op de kaart (chocola met marsepein op Pulkveza Brieza een echte aanrader!)

- Fazer Restaurant, op bovenste etage van Stockmann Warenhuis, naast centraal station. Zeer goed restaurant, prijzen iets boven gemiddeld, maar kwalitatief erg goed. Prima lunchadres!