7 Tips voor eten en drinken in Puglia
Het is gedurfd om te zeggen, maar Puglia kent misschien wel de beste keuken van Italië. Hoewel de lokale cuisine door zijn eenvoud bekendstaat als cucina povera - de armeluiskeuken - kom je hier werkelijk niets tekort. Dit zijn onze 7 favoriete plekjes voor eten en drinken in Puglia.
1. Panificio Di Gesù in Altamura. ‘Het
beste brood van de wereld’, gemaakt van durumtarwe en
gebakken in een met eikenhout gestookte oven.
2. Crepe
Zorbas in Santa Cesarea Terme.
Dunne crêpe met heerlijke toppings uit eigen
tuin.
3. Masseria Le
Stanzie. Hier geen menukaart, maar een authentieke proeverij
van la cucina povera in een afgelegen boerderij die
vol hangt met tomaten, pepers en druiven. Een begrip in
Puglia zelf, maar vooralsnog vind je hier weinig toeristen.
Reserveer op tijd.
4. Masseria Liberatore. Geweldige visgerechten. Kies de
antipasti di mare (€ 17). Meer heb je niet nodig.
5. Soul Food. Mooi gelegen boven op de kliffen.
Heerlijke rauwe antipasti: kreeftjes, tonijn en kabeljauw met
gember en pistachenootjes.
6. Antica Trattoria Salandra. Eenvoudige trattoria
in Nardò. Supergoedkoop, maar ó zo lekker.
7. Osteria Del Tempoperso. Grotrestaurant in Ostuni.
Onze tip: bestel de geweldige boekweitsalade en zeebaars!
Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!