Dordogne, Limousin en Lot

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Beleef een zomerweek in Sarlat (en een enorme deur)

Dordogne, Limousin en Lot,
Frankrijk


Sarlat-la-Canéda is het bruisend hart van de Dordogne. Het is een van die plaatsen waar mij de drukte op de traditionele markt en pleinen, 's avonds vooral, niet deren kon. We huurden voor de week een appartement in het historische centrum, op de hoek van La Place de la Liberté. Met een eigen binnentuin, dus een plekje om ons terug te trekken.
In Sarlat is het zogezegd gezellig. Met buitentoneel en musici op het plein. En erg mooi met vele historische monumenten en een karakteristieke sfeer.

Deze foto maakte ik 's ochtends bij het eerste licht: mijn beurt om naar de boulangerie te lopen. Alle luiken en deuren gesloten, geen mens nog op straat. Op het centrale La Place de la Liberté. Dit uur is het stadje even van mij. De enorme deur van de uit de 14e eeuw stammende Église Sainte-Marie zie ik nu ook eens gesloten. De kerk werd verbouwd tot een overdekte markt van waar lokale producenten hun traditionele waar aanbieden. Iedere dag geopend. En in de oude klokkentoren kun je met een liftje omhoog en heb je vanaf daar een magnifiek uitzicht over de daken van het stadje.
Het was een echte zomerweek.