Mandalay

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Restricted area

Mandalay,
Myanmar


Het paleis van Mandalay in Myanmar werd gebouwd in de periode van 1857 tot 1859 in opdracht van Koning Mindon Min. Het paleis was onderdeel van de nieuwe hoofdstad Mandalay die hij liet bouwen.
Zijn opvolger, Koning Thibaw Min, bleef er wonen totdat hij in 1885, tijdens de Derde Engels-Birmese Oorlog, gevangen werd genomen.

Het paleis bestaat uit verschillende gebouwen die elk slechts één verdieping hoog zijn, deze liggen binnen een ovale ommuring van het totale vierkante geheel. Het paleis werd tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna volledig weggevaagd, slechts enkele gebouwen hebben de bombardementen overleefd. De gebouwen zijn in de jaren negentig van de 20e eeuw herbouwd op de oude fundamenten. De enige originele gebouwen zijn het muntgebouw en één van de wachttorens.

Voor toeristen is de enigste ingang via de "oo teik gateway", je koopt een ticket voor het paleis en loopt er via de poort in één recht lijn op af. Soldatenfamilies wonen op het terrein en alle andere wegen zijn dan ook verboden (restricted) voor toeristen.