Mandalay

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Huur een bootje bij de Ubein brug, speciale tip: een uurtje voordat de zon onder gaat

Mandalay,
Myanmar


Een aantal kilometer buiten Mandalay ligt een meer met daar midden overheen de 1,2 kilometer lange Ubein brug. Deze is van teakhout. De meeste toeristen arriveren daar aan het eind van de middag. Ze lopen een stukje op de brug en huren vervolgens een bootje om de zonsondergang te zien vanaf het water met uitzicht op de brug (echt een aanrader).
Mijn tip is om er halverwege de middag bij de brug aan te komen. Dan heb je tijd om de hele brug over te lopen. Je komt genoeg dorpelingen en Birmese toeristen tegen op de brug. Als je aan het einde van de brug komt neem je even een drankje en vervolgens loop je de 1,2 kilometer weer terug. Zo'n uur voordat de lucht begint te kleuren van de zonsondergang huur je een bootje en kun je op je gemak vanaf het water het leven op de brug bewonderen en de mooiste foto's maken. Kijk bij mijn Birma foto's. Ik was op dat moment de enige toerist met een bootje op het water.
Tegen de tijd dat de zon ondergaat gaat komen er vele bootjes met toeristen het water op. De bootsman gaat naar een goed plekje op het water om de zonsondergang met uitzicht op de Ubein brug te aanschouwen.