Mandalay

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Neem geen staatsboot van Mandalay naar Mingun

Mandalay,
Myanmar


Aan het eind van 26th Street in Mandalay ligt de rivierhaven waar je een boot naar Mingun kunt nemen. Je kunt kiezen uit een zitplaats op een staatsboot óf zelf een in de haven liggende woonboot huren die je vervolgens de hele dag tot je beschikking hebt. Een trishawrijder zal je voor 1000-1500 Kyat hier naartoe fietsen!
De meeste woonboten hebben een beneden- en een bovendek, een toilet aan boord en uiteraard wordt er tijdens de tocht naar Mingun aan boord geprobeerd jou iets te verkopen. De aangeboden waar is echter érg goedkoop.
De tocht van Mandalay naar Mingun en weer terug kost 25.000 Kyat en duurt ongeveer 1 uur. De boot blijft in Mingun net zolang wachten totdat je weer terug bent. Uiteraard betaal je pas na terugkomst in Mandalay.
Loop in Mingun vooral ook door naar het volgende dorp en zie daar het oorspronkelijke Birma! Dit is slechts een korte wandeling!
Bij aankomst in Mingun word je direct overvallen door verkoopsters en zogenaamde gidsen. Probeer deze (eventueel) direct af te schudden door te zeggen dat je geen gebruik wenst te maken van hun diensten. In het andere geval lopen ze de hele dag met je mee en willen dan uiteraard een vergoeding!
Het benodigde staatsticket van $3 dat óók in Sagaing geldig zou zijn, hoef je niet te kopen want er wordt in beide plaatsen niet gecontroleerd.
Mocht je de terugreis kunnen plannen tussen 17.00 en 18.00 uur, dan heb je mogelijk een prachtige zonsondergang op de rivier Ayeyarwady!