Petite Cote en Sine-Saloum

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Safari naar Apen vanuit Keur Saloum

Petite Cote en Sine-Saloum,
Senegal


De laatste twee nachten van onze rondreis door Senegal en Gambia hebben we geslapen bij het al eerder getipte Keur Saloum. Een heel vriendelijk en gastvrij park. Wat ik daar met een clubje van 7 medereizigers heb ondernomen wil ik jullie echter ook niet onthouden...
Een reisgenote van mij had gehoord dat er in de regio veel apen voorkomen en dat daar wel een excursie naar de apen te maken was. Helaas stond in de uitgebreide gids van het park geen excursie specifiek naar de apen genoemd. Maar ook op reis heb je veel aan een 'hollandse mond', wij hebben bij de receptie gevraagd of er een excursie mogelijk was omdat we die apen wel graag wilden zien. Geen enkel probleem. Over een halfuur staat er een truck en een gids voor jullie klaar. De excursie kost 7000 CFA (Net iets meer dan een tientje)
Met een open truck, haren in de wind, zon op het gezicht. Hebben we door de regio gereden, met een geweldige gids! Hij zag ontzettend veel, wist precies waar hij zijn moest om apen te spotten. Gaf ons alle tijd om foto's te maken. Echt super!! Hij heeft na bijna 3 uur safari een vette fooi gehad dat begrijpen jullie wel. Mijn foto van het blauwe vogeltje is ook tijdens deze excursie gemaakt.