Petite Cote en Sine-Saloum

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Marktkraam

Petite Cote en Sine-Saloum,
Senegal


Op de markt in Toubacouta. Een klein plaatsje in de Saloumdelta. Natuurlijk is het erg leuk om over de lokale markt te lopen, een gesprek te houden met de locals en goed om je heen te kijken wat er in een gewoon plaatsje aan gewone dingen te zien zijn. I
k heb meerdere markten in Senegal gezien en ze zijn eigenlijk allemaal ongeveer gelijk qua opzet: zeiltje met rafels op het zand leggen, daarop kleine hoopjes met je verkoopwaar. Een paar vliegen erbij en voilá je hebt een marktkraam. Geweldig om te zien, maar etenswaar kopen uit zo'n kraam vond ik toch iets te ver gaan. Ik ben bang dat mijn darmen dan helemaal op hol zouden slaan!

De Saloumdelta is een heel groot natuurgebied, onder de punt van Dakar. Het is een delta gebied waarin heel veel vogels voorkomen. Sinds 2011 staat het gebied ook op de werelderfgoedlijst van Unesco. Aan de rand van het gebied zijn enkele kleine plaatsjes te vinden, zoals Toubacouta. Hier is een groot huisjespark en je kan hier vandaan diverse excursies het gebied in doen.