Mgahinga NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Batwa trail lopen

Mgahinga NP,
Oeganda


Een hele dag met de Batwa's meegelopen door het oerwoud van het Mgahinga Gorilla N.P. Best zwaar hoor met klimmen en dalen.
Een dag waar ik veel respect voor deze bevolkingsgroep heb gekregen. In 1991 zijn ze verdreven uit dit gebied ten behoeve van de Gorilla's. Nu proberen ze weer een bestaan op te bouwen door een dagtrip door hun oorspronkelijke gebied met toeristen te houden. Helaas komen die enkel voor de gorilla's en gaan dan weer verder.
Deze man demonstreert op een hoge stellage hoe ze de kinderen beschermden tegen wilde dieren als de rest van de mannen op jacht waren. Je zal als kind daar maar moeten zitten! Er was ook een klein huisje van bladeren en takken waar ze een deel van de buit voor de goden achterlieten, maar dat aten ze later wel weer zelf op. Hoe praktisch ! Helaas hadden we veel regen.
Een echte bestemming buiten de gebaande paden. Van te voren door onze reisorganisatie laten regelen. Er moet ook een gewapende Rangers mee. Veel buffels in dit gebied en natuurlijk wilde Gorilla groepen.