Djenne

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het Zandkasteel

Djenne,
Mali


Menig tip is er al aan gewijd: het legendarische [url="http://www.malisandcastle.com/sandcastle.htm" target="_blank"]Zandkasteel[/url]. Over de bouw van dit bijzondere bouwwerk en de belevenissen van Ton van der Lee in Mali, kun je uitgebreid lezen in zijn gelijknamige boek. Prettige lectuur, niet alleen voor Mali-gangers!

Wat veel mensen niet weten, is dat het Zandkasteel inmiddels in andere handen is overgegaan. Chadal (ook bekend onder haar westerse naam Allessandra), een Toeareg-dame is de huidige eigenaresse. Nog steeds op z'n prominente plek aan de Bani (mooi te zien als je bij aankomst vanaf de pont naar links kijkt), heeft het gebouw inmiddels wat uiterlijke veranderingen ondergaan en is het tegenwoordig een deel van het jaar in gebruik als accommodatie en cultureel centrum. Er is een prachtig appartement met een heuse badkamer, die vanuit het bad uitzicht biedt over de Bani, een tweetal gezellige kamers en de mogelijkheid om te kamperen. Ook voor een uitstekende maaltijd kun je er terecht.

Wil je er graag een bezoek brengen tijdens je verblijf in Djenné, wees dan zo attent om vooraf even contact met Chadal op te nemen. Jammer genoeg hebben diverse Nederlanders zich in de achterliggende jaren als bijzonder lompe toeristen gedragen - tot en met reisgezelschappen aan toe...

Gelukkig heeft Chadal ook goede ervaringen met Nederlandse toeristen en dus word je zeer warm welkom geheten, als je je komst even vooraf kenbaar maakt!
En wil je graag een maaltijd nuttigen bij Het Zandkasteel, laat het dan ook even tevoren weten, zodat de kok wat extra inkopen kan doen. De kwaliteit is top en voor de prijs (5000 cfa voor een driegangendiner) hoef je het niet te laten!