Zwitserland

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Betaalbare accomodatie in prachtig gebied

Zwitserland


Dat Zwitserland een prachtig land is qua natuurschoon, is geen geheim. Helaas is het leven in Zwitserland wel vrij duur, zeker voor de vakantieganger. In het berggehuchtje Avers Am Bach ligt een kleine retraite geleidt door Dom Alistair Bate en Monsignor Bruno Pedrini. Hoewel het een klein klooster betreft is iedereen, van welk gezindte dan ook, hier welkom en wordt een ongelovige niet lastig gevallen met ongewenste bekeringspogingen. Er is respect voor een ieder en slechts dat wordt ook van de gasten verlangd.
Er zijn kamers met ruimte voor in totaal 12 gasten. prijzen zijn zeer schappelijk. wij verbleven er met ons gezin van vier personen voor slechts € 35.00 per nacht. Een eenvoudige maar smakelijke maaltijd kon voor een klein bedrag ook verzorgd worden, voor onze kinderen waren die kosten nog een stuk lager.
Alistair is een ruimdenkende, vrolijke en zeer gastvrije Ierse gastheer, met een goed gevoel voor humor. Zijn partner, Bruno is Zwitsers en doof, maar dat weerhoudt hem niet meerder talen te spreken en wekelijks een mis in het Italiaans te leiden. In de nabijheid van de retraite zijn vele mogelijkheden om te wandelen en van de natuur te genieten. Een dorpje verderop ligt het begin van een zogenaamd "murmeltierenpad". Een wandeling die we met onze kinderen (toentertijd drie en een jaar) hebben gedaan (buggy mee). We liepen hierbij dwars door een dal met aan weerszijden grazige weiden op de hellingen van de bergen waar overal gefluit van Marmotten te horen was. Als je goed keek zag je er ook vele tientallen zitten, soms dichterbij dan je zou denken. Net toen we dachten dat de wandeling voor de kinderen te lang zou worden en we wilden omkeren, kwamen we bij het eindpunt aan. Een Zwitserse boerderij waar de boerin tevens een soort lunchroom met o.a. heerlijke taarten en koeken uitbaatte. Weer een dorpje verder ligt Avers-Juf, het hoogste permanent bewoonde gehucht van Europa en een typisch Alpendorpje waar de koeien dwars door het dorp heen van stal naar de wei worden gebracht.
Voor Odin, onze zoon was ons verblijf een groot feest, naast de leuke marmotten bleek dat Bruno er een grote hobby op na houdt, zijn grote modelspoorbaan in de tuin. Geweldig voor onze zoon maar stiekem vond ik het ook leuk. ;-)
[url="http://stgalls.weebly.com/" target="_blank"]http://stgalls.weebly.com/[/url]

via Airbnb kun je reserveren.