Vaticaanstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Virtueel plafondstaren.

Vaticaanstad,
Vaticaanstad


Tijdens het afgelopen maandthema 'Detail' is er op zeker moment een tsunami aan plafondbeelden voorbijgekomen, in het bijzonder van kerken in Rome en van de Vaticaanse Musea.

Op zoek naar de betekenis cq naam van een aantal schilderingen stuitte ik op een site met een grote hoeveelheid foto's van architectuurdetails, standbeelden en wat niet nog meer verzameld van over de wereld.

Voor iedereen die nog niet detailmoe [url="http://www.cambridge2000.com/gallery/html/PC1617806e.html" target="_blank"][b]hier de link[/b] [/url]naar het stukje plafond wat ik zelf onder de titel [url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/vaticaanstad/vaticaanstad/reisreporter/fotos/324664.html" target="_blank"][b]'Voor alle plafondstaarders.'[/b][/url] geplaatst heb.

Erg grappig op deze site is dat als je de links '[u]previous[/u]' danwel '[u]next[/u]' volgt je kris kras door de collectie heen slingert van deurportalen in Utrecht naar Japanse Zen tuinen en weer door naar het plafond van het Vaticaan.

Indexpagina: [url="http://www.cambridge2000.com/gallery/index.html" target="_blank"][b]Cambridge 2000 Gallery[/b][/url].