Sevilla

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Verborgen pareltje

Sevilla,
Spanje


De Wereldtentoonstelling van 1992 liet wat sporen achter in Sevilla. Deze expo werd gehouden in de Spaanse stad en in het Italiaanse Genua maar heeft beduidend minder indrukken achtergelaten dan die van 1929. Hierbij verschenen prachtige paleizen.

Het terrein dat ervoor werd gebruikt was weliswaar erg groot, maar veel van de gebouwen zijn sindsdien in verval geraakt en liggen er hopeloos verlaten bij. Het “Paviljoen van de toekomst”, met aandacht voor onder andere de ruimtevaart, ziet er heden ten dage uit als een paviljoen van het verleden. De natuur lijkt zijn rechten terug te nemen.

In het gebied waar de tentoonstelling plaats vond, staat nog wel een prachtige verrassing: het Monasterio de la Cartuja (zie foto). Het klooster werd gebouwd in de 15e eeuw en ooit lagen hier de stoffelijke resten van Christoffel Columbus. De Franse keizer Napoleon Bonaparte gebruikte het klooster als onderkomen voor zijn manschappen en later werd er een keramiekfabriek gevestigd, hetgeen nog te zien is aan de ovens met schoorstenen op het terrein. Tegenwoordig herbergt het oude gebouw het Andalusische centrum voor hedendaagse kunst.