Sevilla

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Las Setas de Sevilla

Sevilla,
Spanje


Iedereen bedankt voor de felicitaties met het winnen van het blog van de week. Het idee was een update over ons leven hier in Spanje, maar dat ik er ook mee zou winnen was een complete verrassing....

Gisteravond door Sevilla gewandeld. Ik had mijn camera niet bij me, omdat deze camera niet geweldig is met avondopnamen. Jammer, want toen kwamen we bij Las Setas en dat is heel speciaal. Gelukkig kon ik met Lione's camera toch nog een geslaagde opname maken.

Las Setas de Sevilla is een nieuw kunstwerk in de stijl van Calatrava en Dali. Op het Plaza de Incarnacion werd een enorme houten constructie gebouwd, het zou het grootste ter wereld zijn. Het stelt zes mega parasols voor die met vloeiende lijnen met elkaar verbonden zijn en alles bestaat uit houten kubussen. Bovenop, op 25 meter hoogte, is een slingerend wandelpad aangelegd van waaruit je een adembenemend zicht op Sevilla hebt. Op de foto zie je een van de zes parasollen, die in mooie lijnen naar de volgende loopt. Er tussendoor de grijze wolkenlucht boven de stad.