Sevilla

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Stedentrip naar Sevilla

Sevilla,
Spanje


Sevilla is de hoofdstad van de autonome regio Andalusië. Een prachtige stad, wat ik heb ervaren als één groot openlucht museum. Een stad met een aangename temperatuur in de winter en warme zomers.

Er zijn vele mooie bezienswaardigheden, zoals o.a.; Catedral de Santa Maria de la Sede met de Giralda toren, het prachtige paleis Real Alcázar met de tuinen er omheen, het halvemaanvormige plein en monument Plaza de España, Plaza de Toros de la Maestranza en het bekende kunstproject Metropol Parasol. Het voordeel is, dat je alles binnen deze stad wel te voet kunt afleggen.

Overal wil je hier gewoon even plaatsnemen en de omgeving in je opnemen, zoals langs de rivier Guadalquivir waar je over de kade kunt lopen, fietsen of gewoon van een drankje kan genieten in het zonnetje bij een barretje of bezoek één van de vele mooie wijkjes, die elk hun eigen identiteit hebben, zoals Santa Cruz, een wijk die net zo oud is als Sevilla zelf met zijn smalle steegjes, witte huisjes en gezellige pleintjes of aan de overkant van de rivier in de wijk Triana.

Ook de innerlijke mens kan hier verwend worden, door de vele goede restaurants, waar je nog de echte lokale tapas kunt eten voor een spotprijsje, aanraders vond ikzelf Mechela Restaurante en La Azotea. Als je hier de rekening ontvangt, dan verbaas je je over dat lekker eten ook voordelig kan.

Als je langer in Sevilla bent, dan kun je bijv. een auto huren en de omgeving verkennen. Plaatsen als Cádiz aan de kust en Ronda zijn te berijden binnen een dag. Je rijdt door het prachtige landschap van Andalusië. Een echte aanrader is Sevilla voor een stedentrip.