Sevilla

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Expo: Het vergeten gedeelte van Sevilla

Sevilla,
Spanje


Natuurlijk heeft deze oude stad een supermooie binnenstad, met duidelijk zowel Moorse, Christelijke als Joodse elementen. Verder wonen er hartelijke mensen die erg lekker kunnen koken. Het is de bovendien de geboorteplaats van de Spaanse dans- en muziekstijl flamenco.
Toen ik in Sevilla verbleef wisten de toeristen echter allang niet meer dat in 1992 de expo in Sevilla was. Dit terrein krijgt vrijwel geen aandacht in de toeristeninformaties en als het aandacht krijgt is het niet heel positief. Dit is onterecht! Van veel landen staan de schitterende paviljoens er nog. Weliswaar niet allemaal in een goede staat, maar absoluut de moeite waard om op z’n minst even aan te doen. Vergeet ook het tijdelijke treinstation op dit oude expo terrein niet, een mooi staaltje architectuur. Een (steeds groter wordend) gedeelte van het terrein is inmiddels in gebruik door bedrijven. Er liggen ook een paar (openlucht)discotheken. Waar ligt dit expo terrein? In het gebied in het noordwesten van Sevilla ten westen van de Guadalquivir rivier.
(Een klein adviesje nog: rondom sommige paviljoens vind je hekken, in mijn nieuwsgierigheid kroop ik door een van deze hekken maar ik moet je zeggen dat ik er heel snel weer uit was toen bleek dat er een paar honden zaten. Dat dus maar niet doen.)