Spanje

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Spanje image

Trip naar Marokko - deel 9.2

Spanje
Europa
Flexmaister

Trip naar Marokko - deel 9.2

Leks begint zo langzamerhand het onverzorgde uiterlijk van een gemiddeld Afrikaans bosjesmens te krijgen. Zijn baard groeit dik en weelderig in het rond en verandert langzaam van “vlassig jeugdig jaren ’80 Opel Manta GSI gouden kettingen” Duits tot een “robuust ruige knoestige door zout water uitgebeten” zeemannenlook. Hij kan er zowaar al puntjes aan draaien als hij als een waar filosoof in gedachten weg zwijmelt. Menig vrouw van boven de 40 draait zich om als zij aanschouwt hoe hij met zijn kin vooruit in volornaat met zijn mannelijkheid loopt te pronken. Deze “Beach hunk” kan nu de olijke jonge popkes wel op zijn –o zo strakke- buik schrijven, maar zal in Marokko toch aan de laatste mode voldoen en opgaan in de Berbercultuur

Om het niveau van de site veilig te stellen moet nog even gemeld worden dat Santiago de Compostella in de ban is van poepsok en dus een hoog drolgehalte kent! Niet op de stoep, in het plantsoen of de goot, maar vooral op muren en in de bakkerszaak zijn de door ons zo gewaardeerde bruine makkers te vinden. Bakkers brengen een ode aan ons door op hun taarten een mooi drolvormig hoopje te laten zakken en ook broden worden in deze vorm gefabriceerd.

Op vele muren in de binnenstad is dampende drolgraffiti te vinden, met herkenbare vormen, zodat het bijna lijkt of je ze kunt ruiken. Poepsok verovert Europa en straks, als de Billabong DVD van Mundaka uitkomt, de wereld! Dat je het maar ff weet!

Hier in Santiago hebben we trouwens een heel fijne campus gevonden waar we op dit moment dus op de parkeerplaats wonen. Het wemelt van de leeftijdgenoten en dat is niet alleen goed voor de sociale contacten maar het helpt ons ook onopvallend door de schoolgebouwen te laten struinen als we weer eens wanhopig naar een wc op zoek zijn. We hadden ook gehoopt dat we vandaag de Accu’s van de laptop en de camera konden opladen door (alsof we er al jaren studeerden) in de schoolkantine te gaan zitten en gewoon in te pluggen. Helaas was precies deze dag een nationale feestdag en was de hele boel gesloten. Er zat niks anders op dan het stopcontact van de cola-automaat bij de ingang van de school te kapen en tijdens het wachten een lekker glaasje Sloveense brandy naar binnen te slobberen.

Volgende keer hopelijk vanuit Portugal, dus tot de volgende keer!

Film van deze verhalen: http://www.youtube.com/watch?v=z95z0Nv-MWI
http://www.youtube.com/watch?v=WMAG2gYdy74
http://www.youtube.com/watch?v=VR4urmknDOs

Foto's

72329.jpg
72329.jpg
Flexmaister
43e0d.jpg
43e0d.jpg
Flexmaister