Granada

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Alhambra mag je niet missen

Granada,
Spanje


We maken een road trip door Andalusië en bezoeken de stad Granada.
Granada is de voormalige Koningsstad, met het Alhambra, Alcazaba en het Alcazar, toonbeelden van de indrukwekkende Moorse bouwkunst. Het Alhambra (fort) werd strategisch op een heuvel gebouwd, met paleizen, tuinen en moskeeën. Alles is voorzien van prachtige decoraties, het bewerkte hout tegen wanden en plafonds zijn ware kunstwerken. Op de foto het Patio Arrayanes, een kanaalvormige bassin wordt omlijst door groen (mirte heggen) en geeft een mooie weerspiegeling van het paleis.
Een wandeling door de 17e eeuwse Jardin de los Ardaves is ook een aanrader. Een bezoek aan dit prachtige bouwwerk en tuinen zijn niet altijd mogelijk, dat heeft te maken met het feit dat er een maximaal aantal bezoekers per dag toegang krijgen. Kaarten zijn evt. via internet te boeken. Ga er niet vanuit wanneer je naar Granada gaat dat je de garantie hebt naar binnen te kunnen.
Kaarten bij de kassa ter plekke is ook mogelijk maar daar staan rijen mensen te wachten in de hoop een toegangskaartje te bemachtigen!! 's Avonds is het Alhambra verlicht, en dan met de lichtjes van de voormalige zigeunerwijk Sacromonte op de achtergrond is sprookjesachtig!!
Sinds 1984 op de lijst van UNESCO