Granada

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Alhambra, het ontlopen van de lange wachttijden bij de kassa

Granada,
Spanje


Een bezoek aan het Alhambra hoort er gewoon bij wanneer je naar Zuid Spanje gaat.

De wachtrijen voor de kassa’s zijn enorm en het duurt een tijdje voor je binnen bent. Om deze lange wachttijd voor te zijn, heb je twee mogelijkheden:

De eerste is om je kaartje online te kopen via de site, www.alhambra-tickets.es, Je kunt daar kiezen uit verschillende mogelijkheden.

De tweede mogelijkheid is er een die ik zelf ook gedaan heb ,is om een kaartje te kopen, alleen voor het bezoeken van het park. Een absolute topper juist voor mensen die niet zo nodig de gebouwen van binnen willen zien en liever zonder een gids op stap gaan. Verder heb je met dit kaartje wat ook veel goedkoper is, wel toegang het fort waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving en Granada. De prijs van dit kaartje is 8 euro per persoon.

Het grootste voordeel van deze beide optie is dat je de rijen ontloopt. Er is naast het infocentrum een ruimte met automaten waar praktisch geen wachttijd is, in ieder geval in de tijd dat ik er was. (eind april 2013). Je kunt de automaten met cashgeld of een betaalpas betalen. Bij online bestelde kaartjes is het zelfs mogelijk om vooruit te betalen vanuit de luie stoel zeg maar.