Granada

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Paso's uitgestald in Santo Domingo kerk tijdens Semana Santa

Granada,
Spanje


In het donker is het niet altijd even gemakkelijk om de passerende paso's (de praalwagens met Christus- of Mariabeelden) goed op de foto te krijgen, mede door de enorme mensenmassa's tijdens Semana Santa, de heilige week voor Pasen waarin ook Spanjaarden vrij zijn.

Op de laatste dag van ons 5 daags verblijf in Granada kozen we ervoor de joodse wijk, Realejo, te bezoeken. Dit viel ons wat tegen ten opzichte van Joodse wijken in andere steden zoals Istanbul en Praag maar bij toeval kwamen we langs de [url="http://www.lovegranada.com/monuments/santo-domingo-church/" target="_blank"]Santa Domingokerk[/url].

Hier bleken een 4 tal paso's opgesteld te zijn waarvan we er 3 hadden gezien. Enkele werden ook opnieuw met bloemen versierd. Een uitgelezen mogelijkheid dus om de rijke details van deze wagens vast te leggen.

Het altaar van deze 16e eeuwse kerk, waarvan de architect onbekend is en welke zowel kenmerken van Barok, Gotiek en Late Renaissance bevat, is ook fraai.

Rondom de pleintjes en straatjes zijn er volop eettenten waar je van tapas kunt genieten, met een beetje geluk op een terras in de zon (wij hadden zo nu en dan ook regen).