Granada

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hotel Shine Albayzin - perfect gelegen voor processies, kathedraal en Alhambra

Granada,
Spanje


De afgelopen week waren we in Granada o.m. om de processies vanwege Semana Santa bij te wonen. We verbleven in het [url="http://www.shinehotels.com/ui/hoteles.aspx?lang=en" target="_blank"]Shine Albayzin hotel[/url]. We betaalden 70 euro per nacht, wat ons meeviel gezien de topdrukte in de dagen voor Pasen waarbij veel Spanjaarden ook vrij zijn.

Het hotel dateert uit de 16e eeuw wat je onder meer ziet aan de fraaie houten balkenplafonds. De kamers zelf zijn heel recent volledig gerenoveerd. De inrichting is smaakvol, de bedden ietwat krap maar prima, de ruime badkamer opgetrokken uit grijsantraciet marmer/natuursteen en voorzien van een heerlijke douche.

Het belangrijkst nog is de ligging: aan de Carrera del Darro temidden van de wijk Albayzin, een mooi straatje naast het riviertje de Darro met uitzicht op het Alhambra en temidden van een aantal kerkjes, op 100 meter van een plein met eettentjes, 10 minuten lopen naar de kathedraal, 15 a 20 minuten lopen naar het Alhambra.

Voor de processies is de ligging helemaal goed. Menige stoet trekt langs het hotel. Je hoeft er dus amper moeite voor te doen om deze bij te wonen. Wanneer je een keertje total loss bent en een nachtelijke processie met luid tromgeroffel en trompet te missen, ook geen probleem want van geluidshinder hadden we geen last.

Ondanks de regen zo nu en dan een prima uitvalsbasis voor een weekje Semana Santa in Granada. Wanneer je in deze week gaat, wel aan te raden om tijdig te boeken!