Fuerteventura

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een dagje Fuerteventura

Fuerteventura,
Spanje


Vandaag hebben we besloten om vanuit Lanzarote naar het eiland Fuertventura te varen en met onze huurauto dit eiland te verkennen.
Ik heb uitgezocht dat je een oversteek kunt maken met de veerboot naar dit eiland. Het vertrek is vanuit de haven bij Playa Blanca.

De bedoeling is om onze gehuurde auto op de boot mee te nemen. We kwamen er al snel achter dat dit een duur grapje was. Een snelle berekening leert dat je beter de passagiersboot kunt nemen en in Fuerteventura een auto te huren.
De boot vertrekt elk uur en doet er 40 minuten over. Een ticket kost € 25,00 retour.

In Fuerteventura zijn we meteen naar het verhuurstation gegaan dat dicht bij de haven van Corralejo ligt en in een mum van tijd kregen we de sleutel en konden we op pad, de hele dag voor €50,00.

Als eerste zijn we het natuurgebied El Jable gereden. Hiervoor volg je de weg FV-2. Het is een uniek landschap met zijn mooie duinen die als geplooide dekens verspreid liggen, zover als je kijken kunt. Het is heerlijk sloffen door het gele- en fijnkorrelige zand. Ideaal om op te liggen zonnen of een siësta te houden. Wij hebben er heerlijk gepicknickt.

Vervolgens zijn we richting Salinas del Carmen gereden waar de zoutpannen een monument op Fuerteventura vormen. Dit ligt bij de oostkust aan de weg FV-2. Tegenwoordig wordt er nog steeds zout gewonnen maar heeft het ook een cultuurhistorische rol gekregen. Vandaar dat men bij deze zoutpannen het museum 'Museo de la Sal' heeft weggezet. Hier zie je het hele proces van zoutwinning middels film, foto's en objecten. Ook zie je op welke wijze zout gebruikt wordt zoals in levensmiddelen en de industrie. Vanuit dit museum kun je de zoutpannen gaan bezichtigen. De opbrengsten van het museum worden gebruikt om de zoutpannen te onderhouden. Het is zeer de moeite om de kleurrijke zoutpannen te bezoeken.

Vanuit hier zijn we een stukje naar de westkust gereden. Daar waren de golven van de zee meters hoog. We hebben ons hier een tijd staan vergapen naar de surfers die zich lieten gaan over de hoge golven. Uiteindelijk toch weer noordelijk gereden omdat we om 20.00 uur bij de boot moesten zijn, maar niet voordat we het mooie oude stadje Coralejo hadden bezichtigd waar we nog een heerlijk hapje en een drankje hebben genuttigd.
Rond 19.30 uur hebben we de huurauto ingeleverd. Ze kwamen niet eens kijken of de auto een deuk had opgelopen. Op het open dek van de boot hebben we nog even kunnen genieten van de laatste zonnestralen en de fantastische dag.