Coimbra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Schildervakantie in Travanca, Portugal

Coimbra,
Portugal


Teken & Schildervakantie in Travanca, Portugal.

Ik heb daar een heerlijke schildervakantie gehad.
Mooie schilderijen en mooie foto´s gemaakt.
Leuke kontakten met mede hobbyisten en een geweldige begeleiding.
Om nooit meer te vergeten !!!!!!!!

Portugal in de lente, de vroege zomer of in de herfst, een schitterende omgeving vlakbij het Sterrengebergte, een oud herenhuis met prachtige tuin, boomgaarden, een groot zwembad, een fantastisch licht atelier, leuk ingerichte kamers, kortom een locatie waar iedereen zich thuis zal voelen.
Verder is Portugal het land van veelal mooi weer, schilderachtige dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan, grillige rotsformaties, helder kronkelende beekjes, wijngaarden, schapenkuddes in kleurrijke weides, geitenkaas, olijven, bacalhau, sardientjes, Vinho Verde en nog veel meer.
Travanca de Lagos
Een typisch Portugees dorpje op 5 km van de provinciehoofdstad Oliveira do Hospital . Naast wat cafe’s en één restaurantje heeft het dorp dat uit de vroege middeleeuwen stamt , schilderachtige straatjes , de huizen veelal behangen met bloemen: blauwe regen, paarse bougainville, roze trompetbloemen en veel geraniums.
Vanuit het huis aan de rand van het dorp kunnen mooie wandelingen gemaakt worden – dat kan ook in het Sterrengebergte (Serra da Estrela), De oude universiteitsstad Coimbra ligt in de richting van de kust op ongeveer een uur rijden.
Neem een kijkje op de website http://www.st-stip.nl
Misschien leuk om een plan te maken voor het komende jaar !
Veel plezier in ieder geval !!