Bergen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bergen van boven

Bergen,
Noorwegen


Of Tom Dumoulin het zich heeft kunnen veroorloven om om zich heen te kijken bij zijn tijdrit door Bergen weet ik niet, in ieder geval ging het parcours wel langs de start van de Fløibanen, de enige kabelspoorweg van Scandinavië naar de top van de berg Fløyen. Met deze kabeltrein, die je rechts op de foto ziet aankomen, kun je naar het uitzichtpunt over Bergen. Eenmaal op de top heb je een schitterend uitzicht over de stad, hier moet je zeker even van genieten. Wat je echter ook kunt doen is wandelen of mountainbiken op Fløyen, al dan niet met een gids. Er zijn op de berg een aantal wandelingen uitgezet, van rustige familiewandelingen tot meer bergop-bergaf wandelingen, en mountainbike tracks van gemoedelijk tot technisch. Regelmatig zie je diep onder je de stad liggen.
Eenmaal weer beneden in Bergen moet je zeker Bryggen niet overslaan, maar ook is het aan te raden om door de straatjes tussen Bryggen en het Centraal Station te lopen; ook hier staan nog oude houten huizen.
Bergen is ook een van de stops van de Hurtigruten, de oude postbootverbinding die helemaal tot het uiterste noorden van Noorwegen vaart en diverse plaatsen aandoet.
En hoewel Bergen bekend staat als de stad met de meeste regen, is het zeker de moeite waard!