Zeeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Voetbalplaatje

Zeeland,
Nederland


Sja… wie deed 't vroeger niet. Balletje trappen op het schoolplein...

Onderling partijtje of 'de kat de keutel' tegen de blinde muur van de gymzaal. Hoewel, blind... Bij Basisschool de Rosmolen zaten er wel een paar linke ruitjes in. Weliswaar helemaal bovenin de muur maar toch… regelmatig verrassend net niet ver genoeg van de kruising.

Behalve met een voetbal (mocht niet altijd) speelde je met een tennisballetje. Of een blikje, desnoods met een prop papier. Als er maar gefoebeld kon worden.Twee jassen of tassen als doelpalen en je was Cruijff, Neeskens of Tscheu La Ling.

Voor de wedstrijd natuurlijk eerst even verwoed je dubbele voetbalplaatjes ruilen. Eén Ruud Krol of Bennie Wijnstekers kon tegen één Willy of René vd Kerkhof of één Willy vd Kuijlen. Soms met een Wim Meutstege voor niks erbij of in een combi-deal tegen Harry Lubse, André Stafleu, Azing Griever en Bertus Quaars bij elkaar. Oeki Hoekema had iedereen minstens zes keer dubbel en Jan van Beveren was op een of andere manier niet aan te komen.

En dan Oud Hollandsch 'poten' om de partijen te bepalen om vervolgens te trappen tot het donker werd of je moeder je riep… afhankelijk van wat er het eerst kwam.

Dat was toen, Ulvenhout. Dit is nu, Middelburg.
Zelfde idee, iets andere setting.

Deze balletjetrappers schat ik wat ouder in dan ik toen was.
En zij 'zijn' Messi, Ronaldo of Zlatan. Of Tighadouini.

En je zou het niet zeggen, maar wat je ziet is wel degelijk het schoolplein.

De Middelburgse Markt is namelijk het schoolplein voor het hoofdgebouw van het University College Roosevelt. Het nog steeds fantastisch fraaie Zeeuws hoofdstedelijke voormalige Stadhuis.



Hier een ruitje intrappen loopt wat meer in de papieren…