Zeeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Slijtvergunning

Zeeland,
Nederland


Mjaah… wat moet je er van denken…
Slof je door het Zeeuws-Vlaamse plaatsje Axel, of all places, kom je deze combi tegen:

Trabant-Wijnhandel-Herman.

Allereerst over dat laatste: ten eerste betreft dat hier een achternaam, en dan verwacht je ineens meer sterren dan alleen de kerstexemplaren in de etalage. Maar… ik kan geen googlefamilieverband vinden tussen deze Paul en de bekendere Sergio (uweetwel, van Ellemieke). Dus dat zal dan wel niet. Hoewel… beide Hermannen (Hermans/Hermani?) staan wel in redelijk innige omarming tesamen op de wijnboerwebsite.

Op z'n minst verdacht toch wel.

Maar goed… dan de wijnhandel. Op zich niet raar in deze 8e stad van Zeeland (jawel.. met ±8000 inwoners kan dat hier), maar eentje van dit formaat, we praten over dik een half voetbalveld plus nog een strafschopgebied, zou je hier niet zoeken. Hoewel… schijnbaar weet iedereen, van sterveling tot filmster, van Jan/Jannie en alleman/allevrouw, de weg te vinden naar de Weststraat.

Zo ook de eigenaar van de Trabant, van Oost Duitsland naar Oost Zeeuws-Vlaanderen lijkt een logische rit, die hier pront 'für der Tür' deze P601S (615kg/26pk/0-100kmpu in 36,8sec/luxe S-versie met mistlampen) heeft geposteerd.

Komt ie halen of brengen?
Blikvanger van blik.

En dan valt de mijne op het bordje 'slijtvergunning'.
Dat verheldert…