Zeeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oranjezon.

Zeeland,
Nederland


Goed, het is niet zo spectaculair als het burlen van de edelherten op de Veluwe maar ook de damhertbokken in Oranjezon doen hun uiterste best tijdens de bronst. Deze fraaie jongen lag even uit te rusten onder een paar bomen en stond mij toe om hem steeds dichter te naderen

Oranjezon op Walcheren is een voormalig waterwingebied. Het grenst aan de Noordzee en toont de overgang van het strand tot aan de landbouwgronden. Duinen, naaldbos en loofbos en diverse waterlopen en plassen zorgen voor een zeer afwisselend en aantrekkelijk landschap.

Behalve de damherten vind je hier ook reeën, konikpaarden en halfwilde runderen. Daarnaast zijn er diverse vogelsoorten te spotten waaronder, als je geluk hebt, in de zomer bijeneters. Kiekendieven, draaihalzen en roodborsttapuiten hier ook met enige regelmaat waargenomen.

Oranjezon ligt tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle aan de noordkant van Walcheren. Als donateur van Stichting 'Het Zeeuwxe Landschap' mag ik er het hele jaar wandelen tussen zonsopgang en zonsondergang. Een dagkaart is voor 3 euro te koop bij de kaartjesautomaat bij de ingang.