Onverwachts op safariweekend naar Texel!
Onverwachts op safariweekend naar Texel!
Vrijdagochtend kreeg ik een belletje van Columbus Travel dat ik de eerste winnaar ben van de Swarovski-wedstrijd en mijn paasweekend kan nu niet meer stuk! Ik kan je vertellen dat ik van binnen stond te jubelen dat we binnenkort een paar dagen naar Texel mogen om daar een Swarovski Optik verrekijker uit te proberen tijdens een safariweekend. Nadat ik de telefoon neerlegde begonnen meteen de radertjes in mijn hoofd te werken; en nu? Hoe reizen we, de overtocht, het hotel, de afspraak met de ranger Mark Plomp, maar ook wat doen we met de hond en de kinderen (twee pubers). En misschien nog wel het belangrijkste; hoe ga ik zorgen voor mooie foto's?
Gelukkig belde niet lang daarna Saphira van Columbus Travel om één en ander toe te lichten. Alles voor het verblijf wordt geregeld en op eigen kosten mogen de twee kinderen ook mee. Zelf regelen we een oppas voor de hond want het jachtinstinct zal hoogstwaarschijnlijk roet in het eten gooien als we het wildlife goed willen bekijken met de verrekijkers.
En de fotocamera? Tja, ik heb slechts een kitlens op mijn spiegelreflex en het zoombereik zal niet toereikend zijn. Dat is natuurlijk erg balen, maar gelukkig helpt een vriend mij uit de brand. We hebben hetzelfde merk camera en ik mag zijn 100-300mm lenen. Diezelfde dag wordt deze door een wederzijdse vriend aan de deur afgeleverd. Yes! De mooie foto's kunnen nu ook gemaakt worden!
Tot mijn standaard voorbereiding van een trip hoort onder andere het bekijken van de geplaatste foto’s en blogs op Columbus Travel. De tips en tricks die er beschreven staan worden netjes genoteerd in een speciaal notitieboekje. Daarna is het zoeken naar de geocaches met de meeste favorieten in de buurt. Geocachen is een soort schatzoeken via de gps en over de hele wereld zijn die geocaches verstopt (zie www.geocaching.com). Via deze site kan je precies zien waar ze liggen en vaak kan je uit de beschrijvingen en reacties ook al een beetje uitvinden waar het over gaat. De caches die de meeste favorieten gekregen hebben, zijn meestal zo favoriet door óf de mooie behuizing waarin ze zitten óf door de bijzondere lokatie. En naar die laatste variant ga ik op zoek. Vooral omdat de geocaches meestal door de lokale bevolking verstopt worden en die weten als geen ander wat de mooiste of de meest bijzondere plekjes zijn in hun buurt. Ook deze favoriete caches worden alvast netjes opgeslagen in een app op de telefoon zodat we ze meteen binnen handbereik hebben als we op lokatie zijn.
Als laatste wordt er ook nog gekeken via google maps en apps om uit te vogelen waar die mooie geocaches zich precies op het eiland bevinden, evenals wijzelf tijdens het bewuste weekend. Ook kijk ik waar de zon op en onder gaat en of er markante gebouwen of landschapslocaties zijn waar je die mooie luchten het beste kan fotograferen.
En met dit alles zijn we er klaar voor. Op naar Texel voor hopelijk een paar geweldige dagen!